Novi vizualni identitet ilustratorice Mateje Kovač

Mateja Kovač

Poznata hrvatska ilustratorica i akademska slikarica Mateja Kovač predstavila je novi vizualni identitet koji potpisuje art direktorica Imelda Ramović/Mireldy design studio i limitiranu kolekciju stylish majica s potpisom kojima ćete odmah poželjeti upotpuniti svoju zimsku garderobu!

Mateja se ilustriranjem počela baviti prije nekoliko godina, u vrijeme kada ilustracija u svijetu postiže veliku popularnost i primjenu u najrazličitijim područjima, te vrlo brzo ostvaruje uspjeh na domaćoj i međunarodnoj sceni.

mateja-kovac-7

Zahvaljujući svojoj ljubavi prema dizajnu koji karakterizira europski duh i svom ženstvenom stilu inspiriranom pariškim retro chicom, svoju karijeru gradi na projektima ponajviše vezanim uz modu.

Premda suradnje s naručiteljima planira nastaviti, ove se godine odlučila intenzivnije posvetiti samoinicijativnom autorskom radu koji bi na prepoznatljiv način odražavao njezine osobne vizije i kreativna promišljanja.

mateja-kovac-6

Pročišćeni i atmosferičan stil koji koketira s apstrakcijom, u njezinoj najnovijoj kolekciji ilustracija za poznatu zagrebačku slastičarnicu Amélie, nagovijestio je novi pomak u radu ove mlade autorice.

mateja-kovac-5

“Potreba za promjenom javila se kao rezultat kontinuiranog usavršavanja i rada na razumijevanju vlastitih fascinacija koje su me kroz godine oblikovale kao umjetnicu.” otkriva nam Mateja.

Zadatak rebrandinga povjerila je art direktorici studija Mireldy Imeldi Ramović, koja je svojim grafičkim rješenjem uspješno spojila talente koji se kriju iza imena ove svestrane umjetnice; smisao za detalj i profinjene slikarske vještine.

mateja-kovac-3

Cjelokupnim vizualnim identitetom dominiraju šarmantni, gestualni potezi u neočekivanoj igri, koje Imelda koristi kao polazište u svome dizajnu čime naglašava spontanost i neopterećenost te istančani ukus za boje kojima nas Mateja privlači u svoj intiman svijet, nadahnut jednostavnim životnim trenucima. Cjelokupnu prezentaciju možete pogledati ovdje.

mateja-kovac-9

U sklopu lansiranja svog novog “lica” predstavljena je i nova kolekcija umjetničkih grafika te odličan dizajn majici proizvedenih u studiju hrvatskog brenda ROBA&ROBA.

Ovom prilikom najavljuju se i drugi uzbudljivi noviteti, poput ilustriranih rokovnika, tapete, keramike, tekstilnih proizvoda za uređenje doma, te nezaobilazne odjevne komade kojima će u bliskoj budućnosti razveseliti svoju publiku.

mateja-kovac-gif-2

Pratite Matejin rad putem Facebooka i Instagrama! Njenu službenu web stranicu pronađite ovdje, a Etsy shop ovdje.

mateja-kovac-1

Foto: Domagoj Kunić

Komentari