Novi vizualni identitet mlade hrvatske vinarije

VinaAleksandar_post

Vinarija Alexandar nalazi se u podnožju baranjskog Banovog brda, okružena tišinom i seoskim mirom, među raznolikom ponudom etno kuća, seoskih domaćinstava, znamenitosti i prirodnih ljepota; Kopački rit, biciklističke rute; Dunav; lovni turizam… pa onda i onog najslađeg – hrane i vina Baranje. Šaran u rašljama, fiš paprikaš, gulaš, štrudle, pekmezi….i sve uz neizostavnu pratnju vina.

vina alexandar 2a

Krivudavi vinski putevi Baranje nenamjerno će vas dovesti uvijek pred vrata neke od obiteljskih vinarija, a u svakoj od njih započinje jedna lijepa vinska priča. Iza vrata Vinarije Alexandar dočekati će vas predmeti koji pričaju svoju priču o prošlosti Baranje, obitelji Horvat, ali ipak najviše o vinu. Vina Alexandar vrlo su mlada, ali je pred njima nepregledna vinska priča. Vinar, 30-godišnji Aleksandar Horvat, ide postupno, isprobava, uči od drugih, diže kvalitetu vina iz godine u godinu. Stvara upravo ono što i sam želi piti, a to je ono što želi dijeliti s drugima.

vina alexandar 2

Obitelj je 2003. godine započela sa vinogradarstvom,te došla do današnjih 5 hektara i 30 000l vina visoke kvalitete i potencijala. Početkom 2016. godine Vina Alexandar dobila su i novi vizualni identitet, za što je zajedno sa Aleksandrom, zaslužan Leo Vinković iz agencije Studio 33 iz Osijeka o čijim smo dosadašnjim odličnim vizualnim ostvarenjima već i pisali. Na etiketi se nalazi sova, a kao i sama sova, Vina Alexandar imaju prilično koketni karakter. Ova kolekcija vina cilja mladu, zabavnu i bezbrižnu publiku, noćne ptice koje noću žive, a danju odmaraju. Svaka sova dizajnirana je u boji koja se slaže uz karakteristike vina kojeg predstavlja.

vina alexandar 3

S početkom stvaranja modernijeg brenda i novog vizualnog identiteta, Vina Alexandar učvrstila su strateški pravac kojim žele ići – traže svoje mjesto na tržištu kao mlada i hirovita vina. U svakodnevnoj neravnopravnoj borbi sa prirodom, pobjeđuje ljubav prema vinu, ali to je istovremeno i izazov koji objeručke prihvaćaju.

vina alexandar 1

Svaki poznatiji vinar Baranje ima drugačiji, osoban pristup, a Vina Alexandar izdvaja što u potpunosti odražavaju svoj karakter, bez prisile i pompoznosti – ona to rade suptilno. Pored utjecaja velikih vinskih giganata i novih tehnologija, Vina Alexandar ostala su dosljedna starim tehnikama, a sve s ciljem iskorištavanja svih potencijala Baranje, vinskog podneblja. Veliki broj sunčanih dana, u suradnji sa plodnom zemljom daju izvanredan temelj za proizvodnju vrhunskih vina. Od bijelih sorti Vina Alexandar nude Graševinu i Rajnski rizling, kod crnih Cabarnet Sauvigon i Merlot s tim da se većinu količine crne sorte kupažira, te Rose. Želja njihovog vinara jest da se Graševina pije mlada, ostavlja utisak i da do ljubitelja vina dođe do slijedeće berbe.

vina alexandar 5

Cilj je da proizvodnja u skoroj budućnosti bude zasnovana na principima prirode, te da proizvode ekološka vina. Svi oni koji u vinskom vrtlogu tragaju za užitkom u vinima, neka si dozvole posjetiti podnožje Banovog brda, sve do kraja puta – jer tu počinje jedna mlada, sviježa, razigrana, vinska priča pod baranjskim suncem.

Foto: Vina Alexandar

Komentari