Neki novi tretmani za obrve

Tretmani obrva

Imati prirodno savršene obrve prava je rijetkost i većina će žena kod svojih obrva naći neku zamjerku. Ili su preiščupane pa više ne rastu, ili su vrlo guste i neposlušne, a također postoji mogućnost da na nekom dijelu kosti obrve dlačice vrlo slabo rastu i vizualno se čini kao da ih ni nema. Zbog svega toga žene često pribjegavaju raznim proizvodima koji će njihove obrve učiniti pravilno definiranima i punima, a osim ovih kratkotrajnih metoda koje se moraju ponavljati iz dana u dan, u obzir sve više dolaze i profesionalni tretmani koji se provode u kozmetičkim salonima.

Poznata vam je sigurno japanska metoda iscrtavanja obrva, tehnika microbladinga, HD tretman oblikovanja obrva ili threading obrva, koji i na našoj beauty sceni imaju plodno tlo i Hrvatice ih redovito koriste. No, u inozemstvu stručnjaci stalno eksperimentiraju s nekim novim metodama i principima oblikovanja obrva, a svi oni u većim ili manjim nijansama guraju rutinu uređivanja obrva u jednom sasvim novom smjeru.

Tretmani obrva 2

Ove godine mediji su dosta prostora posvetili dvjema metodama; Brow Smoothing Treatmentu i Lola Long Lasting Brows tretmanu. Prvi je američki ‘izum’, a drugi britanski. Brow Smoothing Treatment osmislio je stručnjak za obrve Edward Sanchez, koji već 20 godina surađuje sa zvijezdama i kombiniranjem tehnika izrađuje im savršene obrve, potpuno prilagođene jedinstvenim crtama lica svake od njih. Stilist koji voli prirodne, lijepe i ženstvene obrve osmislio je tajno oružje – patentiranu mješavinu ulja i proteina koja oblikuje folikul dlake i omogućuje da se svaka dlačica smjesti na svoje mjesto, prekrivajući točke na kojima možda nedostaje dlačica i usmjeravajući one neposlušne. Nakon 20 minuta primarnog tretmana spomenutom mješavinom, nanosi se losion koji fiksira dlačice.

Tretmani obrva 5

“U prošlosti smo podrezivali obrve ili uklanjali one neposlušne koje su išle u svom smjeru, umjesto da smo omogućili obrvama da što više izrastu. Sada ih možemo oblikovati da izgledaju punije i dok istovremeno nove dlačice izrastaju, možemo usmjeriti njihov rast. Rezultat su mekane obrve koje je lako održavati i koje ostaju na svom mjestu do osam tjedana”, otkriva Edward Sanchez, o čijem radu više možete doznati ovdje.

Druga, osmišljena na britanskom kopnu, procedura je nazvana Lola Long Lasting Brows. Riječ je o polutrajnom tretmanu, koji su osmislili stručnjaci iz tvrtke Lash Perfect, brenda poznatog u Velikoj Britaniji i u svijetu po esktenzijama za trepavice. Ovaj inovativan tretman prilagođen je svakom klijentu, kojem se pronalazi idealna boja obrve, oblik i stil kreiran ekskluzivno za njega.

Lola Brows tretman

Lola Brows tretman

Glavno sredstvo postizanja savršenih obrva u ovom je slučaju polutrajna boja, kojom se stvara 3D dojam obrva. Boja se može aplicirati na postojeće dlačice ili direktno na kožu gdje obrva ne raste. Sastavljena je od prozirnog gela pomiješanog s pigmentom u prahu, koji se jedinstveno prilagođava klijentu. Tretman traje otprilike 30 minuta, a postignuta boja i oblik ostaju postojani do tri tjedna i u potpunosti su vodootporni. LoLa Brows ostavlja dojam bolje oblikovanih, voluminoznih i naglašenih obrva te je savršen tretman za žene koje vole ovu vrstu bojanja obrva, imaju rupe u obrvama ili jednostavno žele imati savršeno definirane obrve bez da ih svakodnevno same moraju uljepšavati.

Foto: Lash Perfect, Guliver/Getty Images

Komentari