Novi sjaj najstarijeg korčulanskog hotela

Hotel Korčula De La Ville najstariji je korčulanski hotel s bogatom tradicijom, a ovu je sezonu dočekao s novim izgledom, ali starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912. U njegovim najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West koja je ovaj hotel u jednoj od svojih knjiga opisala kao venecijansku palaču, Jackie Kennedy koja se došla odmoriti na Jadranskoj obali jedno ljeto, prekrasna glumica Sophia Loren, ali i Jovanka Broz s predsjednikom Josipom Brozom Titom.

delaville2

Popularni hotel smješten je na jednoj od najatraktivnijih korčulanskih lokacija, na samoj rivi, tik do starog grada. Ono što ovaj hotel čini posebnim svakako je prostrana terasa i zamamni pogled na pelješki kanal koji ljeti, uz prizor brodova, jahti i surfera, također pruža i spektakularnu sliku zalaska sunca.

delaville10

Studio Kaliterna, koji je bio zadužen za preuređenje postojećeg objekta, imao je za zadatak vratiti stari sjaj ovom stogodišnjem hotelu. Upravo je zato posebna pažnja posvećena restoranu i kavani u prizemlju hotela, koja je uvijek bila u funkciji gradske kavane Korčule te će ponovo biti glavno mjesto okupljanja i druženja Korčulana, ali i brojnih turista.

delaville11

Hotel Korčula izrađen je od starog kamena i svojim vanjskim, ali i unutarnjim izgledom izuzetno podsjeća na šarm starih venecijanskih vila. S obzirom na to da se smjestio uz samu rivu, iz njegovih soba pogled osim na predivan pelješki kanal puca i na velike jahte koje posjećuju Korčulu.

delaville7

delaville8

Novi i svježi redizajn Duje Kaliterne ovoj staroj dami dao je jednu sasvim svježu perspektivu. Hotel ima 12 soba i osam apartmana, od čega četiri dvoetažna, a sve su sobe luksuzno opremljene sa stilskim namještajem, raskošnim lusterima, bogatim dekorom i zidnim tapetama nabavljenim u Parizu. Boje koje prevladavaju u sobama su različite nijanse plave, sive i bijela, dok u zajedničkim prostorijama prevladava boja lavande. Iako moderno uređen, hotel Korčula uređen je u duhu stare Korčule i svoje stare slave pa se tako na zidovima nalaze vintage fotografije, odnosno naslovnice magazina Svijet iz 30-ih godina kada je hotel Korčula bio na vrhuncu svoje popularnosti dok sav namještaj prati stilski izričaj bogate prošlosti.

delaville5

Zajedničke prostorije poput aperitiv bara, kafića Viennese style cafe te restorana pružaju nevjerojatno intimnu atmosferu i savršen prostor za uživanje. Hotel Korčula De La Ville postao je jedan od upečatljivih boutique hotela na Jadranu uređen u raskošnom stilu i nećete požaliti ako svoj posjet otoku Marka Pola začinite noćenjem u njegovim sobama ili u najmanju ruku ispijanjem kave na terasi hotela.

delaville12

delaville14

delaville6

delaville15

delaville4

delaville1

delaville3

Foto: Zoran Marinović

Komentari