Novi coworking prostor na zagrebačkom Britancu

Početkom rujna u Zagrebu na Britanskom trgu otvoren je novi coworking prostor. BIZkoshnica Coworking platforma je za razvoj poslovnih pothvata i projekata, mjesto susreta s klijentima i korisnicima te stvaranja uspješnih partnerstva.

coworking 1

coworking 2

Raditi kod kuće svojedobno je bio hit kojem su se prilagođavali i bogatiji i siromašniji poduzetnici, ali taj trend očito nije ‘legao’ svima – što zbog nemogućnosti koncentracije, što zbog nestimulativnog radnog okruženja, što zbog osjećaja izoliranosti od društvene zajednice. U posljednjih deset godina u svijetu, a posljednje tri godine i u Hrvatskoj, počeo se razvijati novi radni koncept – coworking, koji se pretvorio u svojevrsni pokret.

coworking 1

coworking 2

Coworking je suvremeni način rada koji uključuje umrežavanje i obavljanje različitih djelatnosti u zajedničkom prostoru. Coworking prostor koncipiran je u obliku open spacea i razlikuje se od uobičajene uredske okoline. U principu ovakav način prostora namijenjen je radu samostalnih profesionalaca i kreativaca koji nisu stacionirani samo na jednom mjestu. Ovakvo mjesto predstavlja sinergiju različitih djelatnosti koje dijele slične ili iste vrijednosti. Upravo je s tim ciljem kreirana i BIZkoshnica Coworking.

coworking 3

Ovo simpatično i vrlo suvremeno uređeno mjesto, smješteno je na adresi Ilica 71 kraj Britanskog trga. BIZkoshnica prostire se na 200 metara kvadratnih, a nudi oko tridesetak radnih mjesta. Prostor funkcionira tako da se može unajmiti na određeno vrijeme kroz pakete formirane na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. Između ostalog, u ponudi je i soba za sastanke, te dvorana za prezentacije koja se također može unajmiti po potrebi.

coworking 4

Prednost ovakvog načina rada u coworking prostoru nije samo dobivanje prostora, već umrežavanje ljudi, sinergijski efekti i mnoge koristi koje nastanu iz suradnji i poznanstava. Važno je ljudima pružiti mogućnost povezivanja, a istraživanja dokazuju da takav način rada povećava produktivnost, kreativnost i uspješnost projekata.

coworking 5

BIZkoshnica je rezultat prepoznavanja svega što malom poduzetniku treba i pružanje potpore onima koji žele produktivnije rezultate u svom poslovanju. U petak 16. listopada 2015. u BIZkoshnica Coworking prostoru u suradnji s Coworking Croatia održat će se Coworking dan otvorenih vrata gdje će osnivačica Mirela Marović Omerzu i Matija Raos iz Coworking Croatia (HDNP) simulirati jedan coworking dan te prezentirati prednosti rada u coworking prostoru. Vrata BIZkoshnice Coworking prostora biti će otvorena cijeli dan, a u 11 sati počinje BIZkoshnica Coworking radionica participativnog uređenja prostora na koju pozivamo sve zainteresirane da se prijave do 14. listopada na email bizkoshnica@bizkoshnica.biz.

coworking 7

Foto: bizkoshnica.biz

Komentari