Nove odlične hrvatske komedije dolaze u kina

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar najavio je domaću kino sezonu kazavši kako odličan Zvizdan Dalibora Matanića, nakon uspjeha po festivalima diljem svijeta, ostvaruje vrlo dobar rezultat u kinima, te da će tri naslova koja dolaze privući još veći broj gledatelja – najavivši s time akciju ‘U kinu je bolje’.

Kao što je Zvizdan u prvom tjednu distribucije obišao pet gradova, tako će i prvi u nizu najavljenih filmova koji stiže u kina – Život je truba Antonia Nuića, obići pet hrvatskih gradova. Film u distribuciju kreće 3. prosinca, a ekipa Trube će nakon premijere 1. prosinca gostovati u Rijeci, Daruvaru, Čakovcu, Samoboru i Bjelovaru.

Iza Nuićevog filma, na repertoar 31. prosinca stiže ‘najveća komedija od 1945.’, Narodni heroj Ljiljan Vidić u režiji Ivana-Gorana Viteza. Ova komedija smještena u Drugi svjetski rat donosi priču o mladom seoskom pjesniku Ljiljanu kojeg obuzme ratni vihor te ga raznosi po ključnim mjestima naše junačke prošlosti. Ljiljan se pridružuje partizanskoj četi s odvažnim planom kako privesti rat kraju.

Na proljeće 2016. u kina stiže i debitantski dugometražni film Igora Šeregija ZG80. Ova navijačka komedija, svojevrsni prednastavak Metastaza, vodi nas u Beograd krajem 80-ih godina prošlog stoljeća gdje susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju, Filipa i neke nove likove koji ih prate na gostovanje Bad Blue Boysa u Beogradu.

Komentari