Nove IKEA kolekcije koje će tek stići u Hrvatsku

ikeanovo2

Ovog proljeća IKEA izlazi daleko iz okvira svoje klasične skandinavske minimalističke estetike. Kad pomislite na IKEU, zasigurno ne pomislite prvo na Brazil, zar ne? Upravo je zemlja sunca, sambe, caipirinhe i beskrajnih pješčanih plaža inspirirala prvu kolekciju koja u trgovine stiže u veljači te spojila nordijski stil s brazilskim.

ikeanovo9

ikeanovo8

Ograničena kolekcija Tillfälle sastoji se od bogatih boja i uzoraka na tkaninama, jastucima, posteljini te drugim detaljima. Puno zelene, žute, crvene u kombinaciji s klasičnim skandinavskim ne-bojama crnom i bijelom, ali u kombinaciji zebrastog uzorka, daje poseban doživljaj koji se harmonično stapa u interijeru. Kako bi je kreirali, 9 dizajnera otputovalo je u Brazil u potrazi za inspiracijom, a poput kolekcije i lookbook je neodoljivo živahan.

ikeanovo6

Džungla, divlje životinje, arhitektura velikih gradova i kultura spajaju se u jednom te dobivaju odjeke u svakom komadu. Jutene navlake za stolce, pluteni podlošci i sjenila, lišće kao snažan motiv i poznate keramičke pločice koje ukrašavaju pločnike gradova dolaze do izražaja i samostalno, a za poseban dojam spojite više detalja zajedno.

ikeanovo4

Druga ograničena IKEA kolekcija bit će dostupna u travnju, a nastala je iz suradnje s dizajnericom Katie Eary koja je svoje omiljene motive aplicirala na posuđe i tkanine. Stilizirane ribe, mačke i oči u upečatljivim plavim i crvenim nijansama krase tanjure, šalice, čaše, pladnjeve, sjenila, jastuke te kuhinjske tkanine. Uporabni i ukrasni predmeti oživljavaju u prepoznatljivom Katienom stilu, a i ova kolekcija, naziva Giltig, itekako odskače od prigušenog minimalizma kojeg smo u IKEA trgovinama navikli vidjeti.

ikeanovo1

Foto: IKEA.com

Komentari