Nova svjetska suradnja brenda Sheriff&Cherry

U Parizu je prije nekoliko dana predstavljena najnovija ekskluzivna suradnja Maura Massarotta i njegovog globalnog poznatog brenda Sheriff&Cherry sa slavnom grčkom dizajnericom i draguljarkom Ileanom Makri. Rezultat suradnje su luksuzni modeli sunčanih naočala i monokla Sheriff&Cherry koji su u ovom ‘izdanju’ ukrašeni draguljima, dragim kamenjem, plemenitim metalima i 18-karatnim zlatom. Novi modeli pravi su kolekcionarski predmeti, a kolekcija će biti dostupna od svibnja na ekskluzivnim prodajnim mjestima poput Barneysa u New Yorku, Restira u Tokiju i slavnog Brownsa u Londonu. Donosimo vam ekskluzivni intervju s ingenioznom modnim kreativcem, Maurom Massarottom.

mauro massarotto

Mauro Massarotto i njegov Sheriff&Cherry tim ovih dana aktivno rade i na otvorenju svog prvog službenog showrooma u Zagrebu koji će biti kombinacija galerije i online trgovine čije je otvorenje planirano za početak travnja.

Koji je bio vaš najveći izazov u suradnji s Ileanom Makri?

Raditi s luksuznim materijalima poput dragog kamenja, dijamanata te zlatom, a istovremeno težiti tomu da konačni rezultat i efekt budu opušteni i minimalistički. Željeli smo pretvoriti jedan svakodnevni modni predmet kao što su naočale u jedinstveni kolekcionarski primjerak. Zadovoljan sam jer smo uspjeli ostvariti ono što smo i planirali.

sheriff&cherry

I Ileanu i Vas vidim kao temperamentne ljude, mediterance, kreativce, radoholičare… Ileana s vjerujem grčkom opuštenom melankoličnošću, Vi Talijan i Hrvat sa žustrom krvi. Koliko Vam je taj jednak, a opet vjerujem različit temperament, pomogao ili odmogao u suradnji?

Ileana i ja smo prije svega prijatelji koji se vole i cijene što radimo, cijenimo jedan drugog i kao kreativce i kao osobe. Raditi je bilo lako, imamo vrlo sličan senzibilitet i znali smo točno što želimo. Za nas je ovo, vjerujem, uspješan početak jedne zanimljive suradnje.

Nekoliko riječi o Ileani kao dizajnerici, ali i kao osobi?

Romantična dizajnerica, zabavna i lojalna prijateljica, majka, kraljica…

Kako biste opisali kolekciju u nekoliko riječi?

Za našu prvu zajedničku suradnju i kolekciju unaprijedili smo Sheriff&Cherry Woody model koji i sama Ileana inače voli nositi. Ovom suradnjom uveli smo ga u veličanstven i prepoznatljiv svijet dragulja i dragog kamenja Ileane Makri i njezina branda – prepoznatljive zmije, magične oči, sigurnosne igle, vijci…

Kome su namijenjeni modeli iz Ileana Makri x Sheriff&Cherry kolekcije?

Naočale su za kolekcionare željne istinskih i vrhunskih modnih rariteta i svakako ljubitelje dijamanata i dragog kamenja. Vjerujem da će mnogi u njima pronaći određenu neodoljivost i razlog zašto ih žele nositi.

Komentari