Nova pariška adresa za sve ljubitelje čokolade

chocolaterie11

Dovede li vas put u skorije vrijeme do Pariza, a osim klasičnih turističkih hot-spotova zanimaju vas i neke gastro adrese na kojima ćete doživjeti jedinstveno pariško iskustvo, rezervirajte dio dana za posjet 11. arondismanu i jednoj sasvim posebnoj čokolateriji, koja je nedavno otvorila svoja vrata na adresi Rue de Chanzy.

chocolaterie

Njeno ime je La Chocolaterie, a samo jedan posjet bit će dovoljan da brže zatitraju srca svih istinskih ovisnika o čokoladi, jer riječ je o čokoladnoj oazi i mjestu u potpunosti posvećenom kakaovcu.

Ovu šarmantnu čokolateriju otvorio je Cyril Lignac, nagrađivani francuski chef i vlasnik nekoliko bistroa i slastičarni u Parizu, koji je između svog bistroa Le Chardenoux i slastičarne Patisserie Cyril Lignac u 11. arondismanu odlučio smjestiti i jedan sasvim novi koncept u čijem je središtu upravo čokolada.

chocolaterie10

Osim moderno uređenog prostora, pažnju će vam definitivno privući i slastice koje mame poglede iza pulta. Zvijezde čokolaterije su klasične čokoladne ploče, proizvedene u chefovom ateljeu u Saint-Ouenu od kakaovca koji stiže iz Ekvadora, Trinidada, Venezuele i Papua Nove Gvineje.

chocolaterie12

Ovoj vrhunskoj poslastici pridružuju se i čokoladne torte, napitci od vruće čokolade, čokoladni keksići, čokoladni prutići u kombinaciji s karameliziranim bademima, lješnjacima, narančom i malinom, a poslastica za sebe su i marsmallow zalogaji presvućeni u čokoladnu glazuru.

chocolaterie3

Moderni dekor prostora prati jedna sasvim ugodna i opuštena atmosfera, u kojoj ćete uživati navratite li samo na kratki predah i brzi zalogaj ili poželite izdvojiti nekoliko sati za isprobavanje širokog asortimana slastica.

chocolaterie13
chocolaterie2
chocolaterie5
chocolaterie7

chocolaterie6

Komentari