Vremeplov kroz stilove u novoj kampanji salona Teuta

Za 60-e godine često kažu da se nikada neće ponoviti i da su zapravo neusporedive s bilo kojim drugim razdobljem. Ako uzmemo u obzir mlade ljude koji su tada mislili da mogu promijeniti svijet i stvarno su u to vjerovali, možda možemo tvrditi da su neponovljive, no s druge strane, ako samo uzmemo u obzir ikone stila koje su obilježile to razdoblje onda su itekako i danas prisutne jer nas upravo one svakodnevno inspiriraju u modi, frizurama i make up-u.

m2

60-e su prošle u znaku engleske manekenke i glumice Twiggy, Brigitte Bardot, Jackie Kennedy Onassis, francuske glumice Catherine Deneuve, one su se svaka sa svojim prepoznatljivim frizurama i naravno stilom uspijele izdvojiti. Frizure su u tom razdoblju senzualne: tapirane, velike , ali i kratke dječačke, bezbrižne i nestašne s velikom dozom ženstvenosti. Ovo razdoblje smatramo najženstvenijim što se tiče frizure i odjeće.

teuta-198

Na Miji Kovačić primjenili smo frizuru kakvu je nosila Twiggy – kratko ošišanu, razdvojenu s jedne strane, ali stiliziranu i zaglađenu da bi istaknuli dugi vrat i krupne oči. Ovaj tip frizure najbolje pristaje ovalnom licu, djevojkama vitke građe (niskog ili visokog rasta) s dugim vratom i ne preširokim ramenima.

teuta-289

Belma ima klasičnu punđu koja se nosila 60-ih godina, izgleda impresivno i to ne samo sprijeda, već sa svih strana. Ovu frizuru preporučujemo za večernji ili svečani događaj. Elegantna je i velika te ističe crte lica.

teuta-335

Iva Balaban nosi senzualne valove, a da bi istaknuli tipični francuski look 60-ih godina, kosu smo pričvrstili u polupodignutoj varijanti. Kako bi frizuru smekšali i prikazali u sadašnjem izdanju nismo ju jako tapirali, već lagano podigli. Ovaj tip frizure zahtijeva dugu kosu jer se prilikom izrade valova kosa skrati i savršena je ukoliko želite istaknuti jagodice.

zajedno2

70-te godine obilježio je hippie pokret, promoviran je etno look, povratak prirodi, a cvjetni motivi osim likovnog aspekta skrivali su i idelošku poruku djece cvijeća. Dok su u modi prevladavali uzorci i jeans, sama kosa bila je potpuno drugačija. U odnosu na 60-e potpuno je raspuštena, slobodna i lepršava. Početkom 70-ih vladale su bujne paperjaste, fenirane kose. U našoj smo kolekciji kod Belme prikazali frizuru koju je u tom razdoblju promovirala i nosila Farrah Fawcett. Ovaj tip frizure je idealan za dugu kosu, postiže se figarom ili viklerima, a ključni zadatak je u raščešljavanju nakon kovrčanja.

teuta-168

Kod Ive smo ukrotili gustoću njene kose pri vrhovima s pletenicama, dajući joj dozu buntovne frizure u hippie stilu. Kosu smo u predijelu iznad uha natapirali, a vrhove skupili u dvije pletenice. Jane Birkin također je ikona koja je obilježila to razdoblje. Njena frizura pokazuje ‘slobodnu’ kosu jer je potpuno nenamještena, neisfenirana, mekanih vrhova s kratkim šiškama. Ovaj tip frizure pristaje ovalnom obliku lica, visokom čelu i takoj strukturi vlasi.

teuta-025

80-e su prošle u znaku napuhanih naramenica, velike neuredne kose, puno kičastih detalja i nakita, što nas ne iznenađuje ako kao uzor iz tog razdoblja izvojimo Madonnu. U odijevanju i aktualnoj modi period osamdesetih prepoznatljiv je po miješanju različitosti i rušenju granica. Samouvjerenost je ključna za razvoj odjevne i modne industrije. Kosa je bila razbarušena, neuglađena ‘bombasta’ te jako postepeno ošišana.

m6

Iako su 80-e bile ‘nemilosrdne’ prema kosi (prisjetimo se trajne ondulacije koja je tada bila na vrhuncu svoje slave) u našoj smo kolekciji htjeli prikazati kako to razdoblje puno šljokica, trapera, glamuroznog nakita i raščupanih frizura može imati svoju šarmantnu stranu. Kod Mije i Ive smo na različiti način kosu prethodno kovrčali, tretirali da bi podebljali vlas i dobili veliki volumen te nezaglađenost kose. Nakon postupka tresiranja svaki pramen smo na korijenu vlasi lakirali, a gornji dio kose smo prstima neobavezno prebacili na stranu.

m3

Heather Locklear, Joan Collins, Debbie Harry i Madonna samo su dio žena koje su obilježile 80-e godine i inspirirale nas za ovo razdoblje. Frizure iz tog razdoblja uglavnom mogu nositi svi, mogu se nositi na poludugoj i kratkoj kosi. Ako se ipak odlučite za look iz 80-ih godina imajte na umu da je tretirana kosa odavno izašla iz trenda te pokušajte kao što smo i mi u našoj kolekciji prilagoditi ju današnjem izdanju frizure.

Osim kose u kampanji su istaknuti i nokti koji su njegovani i kratki, a naglasak je na bojama uz prirodan izgled noktiju. Uz Teutu Mesaroš i Šimu Eškinju kampanju potpisuje tim salona Teuta, make up Dajana Pajkić, za nokte je zaslužna Andrea Škof, styling potpisuje Lea Krpan.

Komentari