Nova IKEA kuhinja iz snova

IKEA Kanada je na velikoj izložbi dizajna Interior Design Show 2015. u Torontu na inovativan način predstavila novi dizajn kuhinje koji uskoro dolazi u prodaju. Linija kuhinja pod nazivom Sektion planirano će dolaziti u dvije kombinacije boja – svijetloj i tamnoj, a u suradnji s dizajnerima stranice Style at Home u Torontu samo su za izložbu osmislili prijedlog kuhinje kakvu bi smo svi poželjeli. Svojim izgledom podsjećala je na šarmantne francuske klasične kuhinje spojem mramora i tamnih kuhinjskih elemenata sa staklenim vratima te zlatnim detaljima i onima od nehrđajućeg čelika.

IKEA Sektion

Atmosferu francuske kuhinje dodatno su naglasile velike količine naslaganih baguettea, croissanta i drugih dobro nam poznatih francuskih delicija koje kao da su evocirale ulazak u mirisnu pekarnicu. Inspirativan i funkcionalan dizajn ono je što uvijek očekujemo od IKEE, a niti ovog puta nisu zakazali s vrlo korisnim kuhinjskim otokom u samoj sredini, lako pomičnim ladicama, ugradbenim elementima koji se slažu prema želji i drugim detaljima koji olakšavaju kretanje po kuhinji.

IKEA Sektion

Druga opcija uključivala je kombinaciju sive i tirkizne boje te prenijela sav šarm provansalske kuhinje s detaljima u tamnom mramoru, drvetu i bronci. U kombinaciji s cvjetnim aranžmanima i svim sitnicama potpuno uređene kuhinje uistinu se možemo zamisliti kako ovdje stvaramo najfinije delicije.

U trgovinama švedskog giganta IKEA nažalost se neće pojaviti ovako uređene kuhinje, no u ponudi je potpuna optimizacija elemenata prema vlastitim željama, a primjeri s izložbe dizajna u Torontu mogu poslužiti kao inspiracija. Linija kreće u prodaju u veljači u svim kanadskim trgovinama, a nadamo se uskoro i u Hrvatskoj.

IKEA Sektion

IKEA Sektion

IKEA Sektion

IKEA Sektion

IKEA Sektion

IKEA Sektion

IKEA Sektion

IKEA Sektion

IKEA Sektion

Foto: IKEA Kanada

Komentari