Nova gastro emisija Slatka kuharica od sutra na HRT 2

Sutra, u subotu 19. prosinca 2015., na kanalu HRT2 s emitiranjem kreće nova i vrlo zanimljiva gastro-putopisna emisija ‘Slatka kuharica’ u kojoj glavnu ulogu imaju naša cijenjena slastičarka i chef slastičarnice Mak na konac Petra Jelenić te tradicionalni i ponekad malo zaboravljeni recepti naših baka. Petra Jelenić interpretirat će ih na moderan način nakon što u svakoj epizodi prvo posjeti novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronađe majstore/ice tog recepta i uz njih prati kako se slastice izrađuju na tradicionalan način.

slatkakuharica2

U ulozi učenice Petra saznaje male tajne pripreme, kako je i zašto taj recept nastao baš tamo te upoznaje mjesto, njegove specifičnosti, ljude i priče. Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Više manje koristi iste sastojke no njena slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju. Za kraj novu slasticu donosi na test autorici tradicionalne verzije.

slatkakuharica1

Slatka kuharica prvi je samostalni TV projekt Petre Jelenić u kojem spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica. Emisija je nastala zahvaljujući Antitalent produkciji. a svih 12 epizoda i 2 specijala moći ćete pratiti subotom u 18 sati na HRT2. U međuvremenu pogledajte trailer i pratite Facebook stranicu Slatka kuharica.

D.Č.

Komentari