Nostalgična playlista 2016.

DAVID BOWIE POST

David Bowie

Ova godina obilježena je sa velikim gubicima u glazbenom svijetu. Svijet je doslovno stao 10. siječnja 2016. kada je preminuo David Bowie. Iako se javnosti taj iznimno tužan događaj činio iznenadnim, veliki mag glazbe pripremio se za svoj odlazak i taman prije njega počastio je svoje obožavatelje novim, odličnim albumom, videospotom te se očekuje i njegovo posthumno izdanje koje je, izgleda, pripremio.

Frontmen poznate grupe Earth, Wind & Fire aurice White napustio nas je 4. veljače i ostavio veliku prazninu na području funka, disca, elektronike i R&B-a. Nakon njega svijet je zadesila još jedan tužna vijest i velii gubitak – 21. travnja napustio nas je Prince. Iznenada je preminuo, u 57. godini života, ostavljajući veliko nasljeđe svim ljubiteljima njegove glazbe.

Prince

Prince

Od 1978. godine do danas Prince je jedan od najpopularanijih i najutjecajanijih glazbenika na svijetu. Njegovim glazbenim stilom dominiraju pop, R&B, funk i soul. Probio se 1980-ih zvukom koji je nazvan ‘Minneapolis sound’. Napisao je preko tisuću pjesama, za sebe i druge izvođače. Prince je pisao, skladao i producirao potpuno samostalno, a zanimljivo je da je za vrijeme snimanja djela uvijek sam odsvirao većinu instrumenata.

Leonard Cohen

Leonard Cohen

Kraj godine obilježen je s dva velika gubitka – 7. studenog preminuo je Leonard Cohen, a na sami Božić, također iznenada, preminuo je George Michael. Slavni glazbenik i pjevač obilježio je Božić zauvijek – prvo svojim hitom ‘Last Christmas’ i sada odlaskom, znakovito, na ovaj svečani dan.

George Michael

George Michael

Nostalgičnom listom obilježavamo sami kraj godine, uživajte u prekrasnim glazbenim brojevima koje su ostvarili ovi vrhunski glazbenici.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

ttps://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Foto: Journal arhiva, Screenshot

Komentari