Inovativan pristup u borbi protiv starenja kože

serum-a-glyca-x3-1

Ljudskom tijelu za proizvodnju energije potrebna je glukoza koja se nalazi u šećerima. Međutim, ono ga ponekad apsorbira više nego što ga može iskoristiti. Taj se višak zatim veže za proteine (kolagen i elastin) i stvara A.G.E. (Advanced Glycation End products) ili završne proizvode glikacije (ZPG). Ova je pojava također poznata i kao ‘Maillardova reakcija’ i može se uočiti prilikom kuhanja hrane kada ona poprima smeđu boju.

Pod utjecajem topline, šećeri napadaju proteine u mesu, koje mijenja boju. Vlakna kolagena i elastina, zatvorena u glukozi, postaju glikirani i kruti proteini. Ovaj postupak smanjuje kvalitetu vlakana, a izvanstanična matrica je oštećena. Glikacija je jedan od glavnih čimbenika starenja kože. Vidljivi znakovi na koži su gubitak gipkosti, zategnutosti i čvrstoće, pojava bora i žućkasta obojenost kože. Ovu reakciju mogu pogoršati vanjske pojave, kao što su toplina, UV zrake ili onečišćenje.

serum-a-glyca-x2

Biologique Recherche uvodi inovativan pristup u pronalaženju učinkovitog rješenja za borbu protiv procesa glikacije i predstavlja Sérum A-Glyca. Formuliran da sačuva vlakna elastina i kolagena neoštećena, serum je idealan saveznik u sprečavanju i smanjivanju znakova starenja. Ovaj izvorni serum u svojoj formuli sadrži dva ključna aktivna sastojka: ekstrakt mimoze i carcinine. Ekstrakt mimoze Albizia julibrissin štiti vlakna elastina i kolagena koja bi mogla biti oštećena glikacijom i na taj način sprečava proizvodnju A.G.E. Također se bori protiv znakova umora, poboljšava gipkost kože i čini ju blistavom. Carcinine hvata glukozu i oslobađa kolagen i elastin u procesu glikacije. Sprečavanjem da ta vlakana postanu kruta, pomaže u smanjivanju bora i borica.

serum-a-glyca-125ml

Također, njegovo antioksidansno djelovanje pruža sveobuhvatnu zaštitu od starenja kože. Sérum A-Glyca djeluje na sprečavanju i neutralizaciji procesa glikacije, s dobitkom od dvije godine antiglikacije u dva mjeseca korištenja proizvoda. Ublažit će bore i poboljšati ujednačenost tena. Derma je čvršća, a koža posvjetljenija.

serum-a-glyca-30ml

serum-a-glyca-8ml

Komentari