Njega noktiju ljeti

Ljeti nokte češće ukrašavamo razigranim manikurama, a kako bi one izgledale najbolje i ostale postojane, nokte, ali i ruke treba pažljivo njegovati i zaštititi od štetnih utjecaja sunca i mora. U nastavku pročitajte par savjeta uz koje će vaše ruke zablistati i u ljetnim mjesecima.

001

Prilikom sunčanja zna se dogoditi da zaboravimo nanijeti kremu za sunčanje na ruke i prste, pa na kraju upravo taj dio tijela bude za nijansu tamniji od ostatka. Sljedeći put ne zaboravite namazati i ruke kako biste to spriječili. Osim kreme sa zaštitnim faktorom, na ruke biste trebali nanositi losione ili ulja kako bi ostale hidratizirane jer ruke se ne isušuju samo zimi već i u toplijim mjesecima. Ruke perite u mlakoj vodi i odaberite sapun od prirodnih sastojaka. Uz lijepe i njegovane ruke, svaka će manikura izgledati ljepše.

002

Kako biste učvrstili nokte i spriječili njihovo pucanje, predlažemo tretman uljem. Uzmite maslinovo, bademovo ili arganovo ulje i lagano ga zagrijte do ugodne temperature. Nokte možete samo uroniti u ulje i tako zadržati ili možete kružnim pokretima umasirati ulje u nokte i zanokticu. Ono što unosite u organizam također igra ulogu u čvrstoći i kvaliteti nokta. Osim puno vode, važno je konzumirati svježe voće, povrće i ribu kako biste dobili dovoljno vitamina C i E, omega-3 masnih kiselina i kalcija.

003

Prilikom tuširanja i duge izloženosti vodi, nokti omekšaju pa njihovo skraćivanje u tom trenutku može dovesti do neželjenog pucanja, stoga je bolje skraćivanje obaviti prije kupke. Turpijom za nokte najbolje ćete ih oblikovati, a ona s finijim zrncima najmanje je štetna. Lak za nokte najbolje je rješenje za zaštitu nokta od vanjskih utjecaja, a ako ste odabrali lak u boji, ne zaboravite nanijeti podlogu i završni sloj kako biste spriječili diskoloraciju nokta i kako bi manikura potrajala duže. Kada nanosite losion za ruke, ne zaboravite malo utrljati i u nokte kako biste ih nahranili, ali i kako lak ne bi prerano počeo pucati. Kada vam manikura dosadi, skinite ju uljnim odstranjivačem laka za nokte jer klasični aceton samo isušuje kožu i čini nokte krhkijima.

Foto: Jacquie Aiche

Komentari