Nivea kroz igru potiče dječju kreativnost

Nivea i ove godine nastavlja s provođenjem projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. U sklopu ovogodišnjeg projekta, Nivea će donirati 150 000,00 kuna Savezu DND za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u 96 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske te za organizaciju radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru. Na edukacijama i radionicama poseban naglasak bit će stavljen na popularne igre djece Europe.

11111219_996484533698200_7945977115010372441_o

”Sretni smo što s našim partnerom Savezom DND nastavljamo s projektom “Neka odrastanje bude dječja igra”. Ove godine odlučili smo omogućiti edukaciju volonterima koji svakodnevno ulažu puno ljubavi, vremena i truda u rad s djecom, a posebno me veseli što ćemo organizirati i radionice otvorene za sve zainteresirane roditelje. I dalje je okosnica našeg projekta dječja igra, a inspiraciju za ovogodišnju temu pronašli smo u omiljenim igrama djece Europe kojima smo, osim kroz radionice, posebnu pažnju posvetili i na našoj internetskoj stranici” – izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

Zagreb 050515. Nivea i Drustvo nasa djeca Hrvatske

Edukaciju volontera provodit će psiholozi i stručnjaci specijalizirani za rad s djecom koji će upoznati volontere s najnovijim saznanjima, tehnikama i metodama stručnog i kreativnog rada s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi. Edukacija obuhvaća četiri cjeline:  te razvoj djece kroz igru. Nakon edukacije volontera, uslijedit će besplatne radionice za roditelje tijekom srpnja i kolovoza na kojima će im volonteri prenijeti svoja znanja i vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

Zagreb 050515. Nivea i Drustvo nasa djeca Hrvatske

“Jako smo ponosni i zahvalni što smo i ove godine dio hvalevrijednog projekta koji provodi Nivea. Stručno osposobljavanje voditelja i volontera od iznimne je važnosti za kvalitetan rad s djecom i zahvalni smo marki Nivea što će nas podržati u našem radu. Tim više što se edukacije ovog obima nisu provodile unutar Saveza DND od 2009. godine zbog nedostatka novca u Društvima Naša djeca” – istaknula je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. dr. sc Aida Salihagić Kadić.

Zabok 250415. DND Zabok, dječja igra
Projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” bit će predstavljen i na internetskoj stranici nivea.hr na kojem će svi posjetitelji moći saznati više o poznatim igrama djece Europe s posebnim naglaskom na one igre koje su u izvornom ili prilagođenom obliku popularne i u Hrvatskoj, a sve s jednim zajedničkim ciljem – kako ne bi pale u zaborav nego se prenijele i na buduće naraštaje djece. U sklopu internetske stranice pokrenut je i nagradni natječaj “Koja je vaša omiljena igra” putem kojeg Nivea poziva obitelji diljem Hrvatske da odgovore na pitanje koje je njihova omiljena igra. Najkreativniji odgovori postat će dio Priručnika o igrama koji će poslužiti DND-ovima u njihovom radu s djecom, a na tjednoj bazi najbolji će biti nagrađeni s Nivea poklon-paketom i posebnim setom igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od omiljenih igara djece Europe.

dječje radionice 3a

U okviru edukacije provest će se četiri programa koja uključuju: radionicu za voditelje likovno-kreativnih skupina koju će voditi Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i višegodišnja stručna voditeljica likovno-kreativnih radionica i programa za djecu i odrasle; radionicu pod nazivom “Igre i rad u igraonicama u Društvima Naša djeca” pod vodstvom Zvjezdane Balije, odgajateljice i dramske pedagoginje te Jasenke Borovčak, tajnice DND Zabok; radionicu za voditelje dječjih dramskih skupina u Društvima Naša djeca pod vodstvom Ksenije Rožman, prof. i dramske pedagoginje te, naposljetku, radionicu za voditelje dječjih plesnih skupina u Društvima Naša djeca koju će voditi Desanka Virant, plesna pedagoginja i koreografkinja. Više o projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” saznajte na nivea.hr te na Facebook stranici.

Komentari