Zašto je noćna njega kože bitna?


Nivea Q10 noćna njega kože

Već je godinama poznato kako su noćni sati, pa tako i dobar san, od presudne važnosti za obnovu kožu. Upravo se tijekom noći koža obnavlja mnogo brže, čak dvaput brže nego po danu, zbog bržeg dijeljenja stanica. Od neophodne je važnosti osigurati joj dobre preduvjete za noćne sate, kako bi se optimalno regenerirala za vrijeme spavanja. Pritom je potrebno slijediti nekoliko jednostavnih pravila, koja vrlo brzo prerastaju u rutinu.

1. Nezaobilazno čišćenje lica

Čišćenje je prvi korak za zdravu i lijepu kožu. Voda ili sapun nisu prikladni za čišćenje lica, stoga je vrlo važno koristiti proizvode posebno namijenjene za to kako ne bi isušili kožu i narušili PH ravnotežu. Preporuka je čišćenje lica dva puta dnevno, ujutro i navečer – ujutro kako biste uklonili sav znoj i nečistoće koje su se nakupile na licu tijekom noći te navečer kako biste uklonili sve nečistoće prije spavanja.

NIVEA Creme Care krema za čišćenje lica

NIVEA Creme Care krema za čišćenje lica

NIVEA sadrži širok asortiman proizvoda za čišćenje lica koji sadrže pažljivo odabrane sastojke za različite tipove kože. Novitet je Creme Care njegujuća linija za čišćenje lica koja temeljito čisti kožu od svih nečistoća, dok istovremeno štiti njezinu prirodnu hidratacijsku ravnotežu s njegujućim Euceritom® i hidratantnim pantenolom, sve to bez trljanja i dodatnog iritiranja kože. Linija se sastoji od mlijeka, njegujuće kreme i iznimno mekih maramica za čišćenje lica.

NIVEA Creme Care maramice za čišćenje lica

NIVEA Creme Care maramice za čišćenje lica

2. Osvježavajuća hidratantna maska za lice

Nakon savršenog čišćenja lica, pore su dobro pripremljene za njegu. Maska za lice pruža intenzivnu njegu, što ju čini poput mini odmora za kožu. NIVEA osvježavajuća hidratantna maska za lice idealna je za sve tipove kože. Sadrži Aloe Veru i vitamin E koji dubinski hidratiziraju kožu te održavaju prirodnu ravnotežu hidratacije kože. Koristite masku jednom ili dvaput na tjedan kao dio rutine njege vašeg lica. Nanesite ju obilno na očišćeno lice, izbjegavajući područje oko očiju i usana.

NIVEA osvježavajuća hidratantna maska za lice

NIVEA osvježavajuća hidratantna maska za lice

Prije zatvaranja oči pokrijte ih s jastučićima od vate natopljenim u blagom bezalkoholnom toneru za lice, hladnim čajem od kamilice ili jednostavno stavite dvije kriške krastavca. Za regeneraciju vaših usana, stavite čajnu žličicu meda na usne. Pustite svoju omiljenu opuštajuću glazbu i neka vaše misli lutaju. Nakon otprilike 15 minuta, obrišite masku mekom tkaninom i uživajte u osvježenoj koži.

3. Regenerirajuća noćna krema

Nakon pravilnog čišćenja lica i dubinske njege visoko koncentriranim sastojcima svojoj koži biste trebali dati odgovarajuću dodatnu njegu. Dnevne i noćne kreme razlikuju se prema formulama i funkcijama. Dnevne kreme pružaju potrebnu hidrataciju tijekom dana i štite kožu od štetnih slobodnih radikala. Međutim, noćne kreme su važne za potporu prirodne regeneracije kože koja se javlja tijekom spavanja. Tijekom noći koža ne uzima nikakav odmor, zapravo tijekom noći je aktivnija. Noću koža vlastite procese poput diobe stanica, stvaranja stanica i dijeljenje stanica ubrzava kako bi intenzivno sanirala oštećenja nastala na koži tijekom dana.

Noćna njega temelji se na jednoj važnoj stvari: regeneraciji. Ne govori se bez razloga o beauty sleepu. Stoga su noćne kreme bogate aktivnim sastojcima i vitaminima, kao što su pro-vitamin B5, koji se može apsorbirati puno bolje tijekom noći. Pro-vitamin B5 djeluje vrlo moćno jer ima prirodno dobra hidratantna svojstva, umiruje i regenerira kožu. NIVEA savjetuje korištenje bogate regenerirajuće noćne kreme s prirodnim bademovim uljem i provitaminom B5.

Foto: NIVEA

Komentari