Niche noviteti u zagrebačkim parfumerijama

U Hrvatskoj ima sve više i više obožavatelja niche parfema koji se u Zagrebu mogu pronaći na nekoliko mjesta u gradu. Ako ste u potrazi za “svojim” mirisom, nema boljeg načina da ga otkrijete nego posjetiti parfumerije i dućane u kojima će vas rado upoznati sa svojom ponudom te vam otkriti povijest nastanka mirisa i otkriti vam one koji će vas iznenaditi.

niche parfemi za proljeće 2015

Niche parfemi u sebi sadrže sastojke za koje ponekad nećete moći vjerovati da ih je uopće moguće implementirati u sam parfem, dugotrajni su, iznimno specifični i odabrati omiljeni svakako nije lak zadatak. No, ako želite biti prepoznatljivi, parfemi koji se rade u malim količinama od iznimnih sastojaka, vaš su izbor. Neovisno o tome posjedujete li već koji ili ste u potrazi za prvim, donosimo vam novitete iz Instituta Parfumeur Flores, storea TOP i parfumerije Lana.

parfemi-noviteti-parfois

Krajem 2014. brend Les Parfums de Rosine lansirao je nastavak na parfem Ballerina. Ballerina No. 2 bazirana je na mirisu ruže i magnolije, a kreirao ju je Benoist Lapouza. U sebi sadrži vaniliju, iris, malinu, sandalovinu i pačuli. Drugi miris koji predlažu iz Institut Parfumeur Flores (Dežmanov prolaz 2) je Ambre Précieux Ultime, unisex orijentalni miris koji u sebi ima amber, muškatni oraščić, peruanski balzam i lavandu.

parfemi-noviteti-Top

U storeu TOP u Tomićevoj ulici isprobajte niche miris parfemske kuće Casamorati 1888. koja ponovno oživljava miris Gran Ballo. Romantičan ples rijetke biljke orlovog nokta, gardenije i cvjetova jasmina, uz tople tonove vanilije, ambre i karamele podsjeća na predivan san koji traje cijelu noć. Sadrži divlje šumske bobice i mandarine. El Born (Carner) je pak suvremen i lagano likerast unisex miris, ispunjen snagom, šarmom i karakterom El Borna, predivne četvrti Barcelone. Idealan za nadolazeću toplu sezonu.

noviteti-parfemi-Lana

Parfumerija Lana (B. Kašića 8) među svojim novitetima izdvaja Sunshine kuće Amouage za žene koji je dio kolekcije Midnight Flower. Sadrži esencije badema, likera crnog ribiza, jasmina, magnolije i pačulija. Dolazi u zanimljivoj bočici čiji je poklopac ukrašen zlatnim Sarowski kristalom. Ove godine Puredistance predstavlja White Perfume kojeg potpisuje Antoine Lie. Ideja za parfem proizašla je iz vizije o ženi koja se kupa u zlatnoj kadi ne misleći na sirovu stvarnost. White Perfume napravljen je s mišlju kako će svaku osobu koja ga nosi učiniti sretnijom.

Komentari