Neodoljiva jesen u istarskom hotelu Kempinski

Mnogi kažu da je Istra najljepša u jesen. Unutrašnjost poluotoka sa zelenim brežuljkastim pejzažima, s kojima su se stopili srednjevjekovni gradići i naselja, ritmično upotpunjuje bogat kalendar događanja plave Istre i otkriva zašto je upravo mediteranska verzija jeseni tako privlačna posjetiteljima. Boravak na plaži kombinira se s posjetom lokalnim restoranima i konobama te brojnim kulturno-povijesnim i prirodnim znamenitostima, kao i bavljenjem omiljenim sportovima.

kempinski5

Kempinski Hotel Adriatic najavljuje bogatu jesen u svojim jelovnicima i priprema izuzetna kulinarska iznenađenja. Boje i okusi jeseni nepresušan su izvor inspiracije glavnom šefu kuhinje Danielu Pauseu i istarskom masterchefu Zoranu Čobanovu, stoga će sezonski jelovnici Kempinskog u Savudriji biti privlačniji nego ikad. U ponudi restorana Dijana i Kanova tako će se naći i svježi vrganji, jadranske lignje i prestižni bijeli tartuf. Istarski bijeli tartuf osebujnog mirisa i okusa ubraja se među najcjenjenije vrste tartufa u svijetu, a takozvani lov na bijele tartufe počinje već u rujnu i traje uglavnom do kraja studenog. Putujete li ranom zorom dolinom Mirne pored Motovunske šume, sresti ćete tartufare i njihove dresirane pse u potrazi za ovim dragocjenim kulinarskim blagom, skrivenim ispod zemlje. Zbog svog zavodljivog okusa kulinarski kreativci su tartuf stopili s mnogim jelima i namirnicama, pa se tako osim u istarskoj fritaji, njokima, fužima, siru i maslinovom ulju, tartuf može naći nariban uz biftek, te u slasticama i čokoladi.

kempinski1

U Kempinskom se već sada mogu rezervirati gurmanski paketi, a posebno je atraktivan Gourmet aranžman Dijana za boravke od 15. rujna do 21. listopada 2015., koji osim smještaja uključuje bogati Kempinski doručak, voćnu platu u sobi na dan dolaska, jednu večeru na temu tartufa u 4 slijeda po osobi u restoranu Dijana (pića nisu uključena), parkiranje vozila u garaži, ulazak u 3000 m2 Energy Clinic Carolea Spa centar, uključujući korištenje sauna, bazena i fitness centra, ranu prijavu i kasnu odjavu iz hotela (ovisno o raspoloživosti), pristup bežičnom internetu te PDV. Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi za dva noćenja počinje od 226 eura.

kempinski2

Dođete li u Istru u ovom razdoblju, možete posjetiti brojne manifestacije i proslave organizirane na temu tartufa, koji se obilježavaju na nekoliko lokacija u unutrašnjosti poluotoka, od kojih su najpoznatiji već tradicionalni 22. Tuberfest i maratonski festival Dani Zigante tartufa u Livadama, koji se održava čak sedam jesenjih vikenda zaredom. Možete se okušati i u lovu na tartufe, koji će za vas organizirati hotelski concierge.

kempinski4

Prema izboru poznatog i uglednog američkog Wine Enthusiasta, Istra je za ovu godinu uvrštena među deset najboljih svjetskih vinskih destinacija, stoga svakako treba iskoristiti priliku i isprobati autohtone istarske vinske sorte poput malvazije, terana i merlota. Rujan zamjenjuje vruće ljetne mjesece nudeći ugodnije temperature, more je još uvijek toplo te u kombinaciji s jesenskim jelovnicima i aktivnim bavljenjem sportom nudi dobre razloge za planiranje kraćih izleta i bijeg od užurbane gradske vreve.

kempinski6

Za aktivno bavljenje sportom gostima su na usluzi teniski tereni s umjetnom travom, koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela, a dostupan je i najam bicikala i električnih romobila. Ljubitelji golfa imaju priliku iskoristiti posebnu ponudu od 31. kolovoza do 15. studenog 2015. i rezervirati Golf aranžman, koji uključuje dva noćenja, gourmet doručak, ulazak u 3000 m2 Energy Clinic Carolea Spa centar, uključujući korištenje sauna, bazena i fitness centra, voćnu platu u sobi na dan dolaska, dva green feeja po osobi za natjecateljsko golf igralište Golfa Adriatic s 18 rupa, ranu prijavu i kasnu odjavu iz hotela (ovisno o raspoloživosti), pristup bežičnom internetu, 50% popusta na parking u hotelskoj garaži i PDV. Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi za dva noćenja počinje od 332 eura.

kempinski3

Potražite posebne ponude na Kempinski.com/Istria.
Pratite Kempinski društvenim mrežama: facebook.com/kempinskihoteladriatictwitter.com/istriakempinski
Informacije i rezervacije: reservations.adriatic@kempinski.com, T. 00 385 52 707 000

Komentari