Neki novi klasici

Vrijeme na gotovo svemu ostavi svoj trag. Kad govorimo o modi, promjene koje donosi vrijeme njezin su najbolji dio. Svake sezone novi trendovi kreiraju se iza zatvorenih vrata velikana modne industrije. Vrijeme trendova je nerijetko prolazno, ponekad nakon sezone završe ravno u modnoj arhivi, a nekolicina njih nikad ni ne zaživi. Suprotno tome, neki komadi ponekad zaobiđu utjecaj vremena i svoju prolaznost zamijene sa statusom klasika.

U nastavku vam donosimo komade koji su svoju priču započeli u svijetu trendova, ali sada polako koračaju prema probranoj grupi modnih klasika. Investirati u njih ipak nije bila greška, a ako ih još nemate u svojoj garderobi, dodajte ih na svoju shopping listu bez grižnje savjesti.

PIDŽAMA ODIJELO

Marie Ange Casta

Marie Ange Casta

Još uvijek sveprisutno odijelo strogih linija i čvrstih materijala posuđenih iz muškog ormara u klasičnom ormaru dobilo je svoju ležerniju varijantu. Pidžama odijelo u svijet odijela, ali i klasičnog ormara općenito, donijelo je raznovrsnost boja, uzoraka i materijala.

BOMBER JAKNA

Bomber jakna posljednih par sezona je levitirala na rubu ležernog i elegantnog i tako postala omiljnom alternativom ležernoj traper jakni, svestranom balonerom i rokerskoj kožnoj jakni. Njezina sportska silueta spojila se s najrazličitijim materijalima, bojama i uzorcima i stvorila komad prilagodljiv svakom stilu i svakoj prigodi, vrijedan svrstavanja u klasike.

KOŠULJA S MAŠNOM

Bijela košulja i dalje je konstanta u ormaru. No u posljednje vrijeme, umjesto za klasičnom bijelom košuljom, mnoge žene posežu za košuljom s mašnom oko vrata. Ovaj vrlo elegantni komad svakih nekoliko godina vraća se na modnu scenu i nakon sezone ili dvije pada u zaborav. Ovaj put čini se da će se zadržati, a zašto i ne bi? Njezina profinjenost koju je odvezivanjem mašne i raskopčavanjem jednog ili dva gumba tako lako zamijeniti ležernim seksipilom, zasluženo je našla svoje mjesto na vješalici klasične garderobe.

HLAČE ŠIROKIH NOGAVICA

Izgleda da se svijet polako zasitio skinny traperica. Nakon godina traženja najužih mogućih modela koji će poput druge kože oblijepiti nogu, centar pažnje preuzele su hlače širokih nogavica. Bilo da govorimo o boyfriend ili culotte modelu, trapezicama ili hlačama cigaret kroja, ove jeseni hlače širokih nogavica u ulozi su odlične investicije, a šansa da ovog proljeća, sljedeće jeseni ili čak nekoliko sljedećih godina nećete požaliti za kupovinom takvog modela je više no velika.

RUKSAK

Iako je njegov status klasika u školskom dobu svačijeg života neporeciv i vječan, ruksak se odlučio, različitim varijacijama u veličini i materijalu, zadržati u ormaru neovisno o dobi u kojoj se vlasnik ormara nalazi. Jedan od rijetkih modnih detalja koji ukrašava leđa pobrinut će da vaša kombinacija izgleda jednako dobro i zanimljivo sa svih strana, a istovremeno biti najpraktičniji mogući odabir torbe.

LEOPARD UZORAK

Mornarske prugice jedan su od rijetkih uzoraka, ako ne i jedini, u svijetu klasika. No, trendseterice su našle novi uzorak, prilagodljiv poput neutralnih boja, odličan u kombinaciji s omiljenim prugicama i jednostavno klasičan. Iako je leopard uzorak već preplavio sve odjevne predmete i modne dodatke, čini se da njegovo vrijeme tek dolazi.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari