Navratite na doručak u splitski Corto Maltese

Restoran Corto Maltese jedna je od novosti na splitskoj gastro sceni, otvoren sredinom travnja i zamišljen kao freestyle kuhinja. A što to točno znači? Njegova vlasnica Jelena Nikolla objašnjava kako u njihovoj terminologiji to znači da žele promijeniti standarde pripremanja hrane, serviranja i cijele prezentacije.

cortomaltese6

“Osnovno pravilo je da nema uporabe friteze, ništa se ne ‘friga’. Sva se hrana termički obrađuje kuhanjem i uporabom grilla uz minimalno korištenje masnoća, a one koje se i koriste su npr. maslinovo ulje čija uporaba u našoj kuhinji je apsolutno primarna i jelima se dodaje na kraju.” govori Jelena.

cortomaltese2

Sva svoja jela baziraju na dalmatinskoj/mediteranskoj kuhinji uz poneke modifikacije, a gosti pripremu svog obroka mogu promatrati kroz otvorenu kuhinju dok zazubice rastu.

cortomaltese10

Mi smo u Corto Maltese freestyle foodu isprobali odlična jela koja potpisuje chef Pavle Bubalo – u njima možete uživati bilo za doručak, brunch ili snack kad se nađete gladni u Splitu. No, ovdje u svako doba dana možete pronaći nešto za sebe tako da se nemojte zaustaviti samo na jednom obroku, svratite na kavu, koktel, prelistajte novine ili neki dobar strip s polica restorana. Corto Maltese je zamišljen kao mjesto u kojem se svi mogu osjećati ugodno, bez obzira jesu li sami ili u društvu.

cortomaltese3

Kajgana s povrćem

cortomaltese11

Jaja, sezonsko povrće – tikvica, patlidžan, paprika, rajčica, mrkvica, a za dekoraciju su chilli vlasi.

cortomaltese17

Müsli

cortomaltese14

Voćno/orašasti musli s mlijekom ili jogurtom… Također, Corto Maltese predlaže i rustikalnu voćnu salatu koja se radi od sezonskog voća s tostiranim bučinim i suncokretovim sjemenkama te maslinovim uljem.

cortomaltese19

Sendvič Fresh&Sweet

cortomaltese18

Kvalitetni kruh od lana iz specijalizirane pekare Kruščić s home made namazom od mladog sira, vrhnja, limuna, soli i papra s orasima i kruškama.

cortomaltese12

cortomaltese13

cortomaltese7

cortomaltese4

cortomaltese16

cortomaltese15

cortomaltese8

cortomaltese1

Corto Maltese – freestyle food
Obrov 7, Split

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari