Unesite dozu finskog dizajna u svoj dom uz ove poslužavnike

nama12

Detalji dom čine toplijim, srdačnijim i potpunijim mjestom, a isto vrijedi i za sitnice koje krase kuhinju i pritom ju čine funkcionalnom i estetski lijepom. Upravo takav predmet, koji spaja stil i funkciju, prije nekoliko je godina po prvi puta izašao iz finske kreativne tvornice Näma, dizajnerice i ilustratorice Ruth Landese.

nama4

Ona je jedan sasvim novi imidž odlučila podariti poslužavniku, odnosno pladnju – predmetu kojeg mnogi u kućanstvu uzimaju zdravo za gotovo i kada je njegov dizajn u pitanju ne pridaju mu mnogo pozornosti. A da i on može biti dekorativni komad koji puno govori o stilu i ukusu pojedinca koji ga je uvrstio u svoj dom, dokaz su upravo ovi poslužavnici finske dizajnerice.

nama10

U Näma shopu mogu se pronaći proizvodi za kuhinjski ili blagavaonski stol, proizvedeni u Finskoj u malim serijama. Oni unose dozu nordijskog dizajna u suvremene domove, a izrađeni su od slojeva finskog brezina drva i potom presvučeni melaninom za zaštitu od oštećenja.

nama9

Najzanimljiviji dio ovih poslužavnika sanjive su ilustracije i grafički momenti koji im daju šarm i čine ih poželjnim predmetom u svakom kućanstvu. Ruth je suradnju ostvarila i s drugim umjetnicama, pa tako njena ‘Yummy’ kolekcija sadrži poslužavnike koji s prednje strane nose njene ilustracije, a na poleđini se nalaze recepti za pripremu slastica Anne Chateau, napisani na francuskom i engleskom. Sviđaju li vam se ovi mali, ali ljupki komadi umjetnosti, pronađite ih u Näma webshopu.

nama11

nama6

nama5

nama7

nama8

nama3

nama2

nama

 

 

Foto: Näma

Komentari