Otvara se najveći i najmoderniji bazen u Zagrebu

bazen

Od idućeg tjedna, grad Zagreb imat će novo mjesto za rekreaciju i prakticiranje vodenih sportova, kada se otvara najveći i najmoderniji bazen u Zagrebu, koji će bez sumnje postati novi sportski dom brojnih građana.

Ovaj moderan bazenski kompleks za kojeg su zaslužni arhitekti Matthias Kulstrunk i Vjera Bakić prostire se na gotovo deset tisuća četvornih metara, a njegovi sadržaji svrstavaju se u najmodernije svjetske izazove kada su bazeni u pitanju. Sastoji se od velikog olimpijskog bazena (50 metara dužine, 25 metara širine te 2.2 metra dubine), a uz njega se nalazi i bazen za rasplivavanje te bazen za obuku neplivača i djece.

bazen12

Tu su i brojni drugi sadržaji, a posebno je atraktivan wellness program koji uključuje različite vrste sauna, fitness centar, prostore za masažu te posebno uređen zen vrt. Na nekoliko etaža vanjskog prostora koji okružuje bazen nalaze se sunčališta s drvenim podovima koja će nadolazeće ljetne dane pretvoriti u pravu ljetnu oazu usred grada. Vanjski prostori ovog zdanja okružuju nogometni tereni i stolovi za stolni tenis. Posebno atraktivan teren u ljetnim danima bit će onaj za odbojku na pijesku i badminton, a pažnja je posvećena i najmlađima, za koje je uređeno dječje igralište.

bazen3

Zagreb se s novim bazenom na Sveticama svrstava među rijetke gradove u Europi po broju javnih bazena na broj stanovnika, a ovaj novi kompleks sigurno će potaknuti brojne građane Zagreba na rekreaciju, posebice u nadolazećim, vrućim ljetnim mjesecima.

bazen11

bazen6

bazen2

bazen7

bazen5

Foto: John Pavlish

Komentari