Najpoželjniji komadi sezone u magenta boji

magenta (2)

Blugirl proljeće 2016.

Magenta boja mješavina je crvene i plave boje, a s dolaskom toplijih dana sve je teže odoljeti njenoj upečatljivosti koja ju čini tako posebnom. Tradicionalno joj se pripisuju odlike hrabrosti i jednostavnosti, a smatra ju se i bojom tehnološkog napretka. Ona unosi živost u svaku odjevnu kombinaciju, a za sezonu proljeće 2016. mogli smo ju između ostalog vidjeti na revijama dizajnerskih imena kao što su Blugirl i Marchesa. Dok ju je kuća Blugirl predstavila u opuštenijem izdanju – uz šorc i bijelu boju, planetarno omiljena, raskošna Marchesa najavila je magentu kao nijansu raskoši za svečane večernje prilike. Dolazak svake tople sezone najavljuje povratak moćnih boja, a ako ste u potrazi za njima, ovom ćete svakako pokazati odvažnost.

magenta (3)

Blugirl proljeće 2016.

Naravno ne znači da za magentom morate posezati u slučaju haljina ili odjevnih komada, ona može biti samo detalj u vašoj osobnoj modnoj priči koji će podići cjelokupan dojam. Tako ju primjerice možete pronaći i samo kao detalj na poznatim Stan Smith tenisicama ili ju uvesti u svoju beauty rutinu kao ruž za usne ili rumenilo. Ova boja dolazi u više nijansi te ne morate robovati jednoj. Možete ju birati kao upečatljiv modni dodatak, u obliku clutch torbice, sandala ili maskice za mobitel, no možete pronaći i T-shirt u nešto zagasitijoj verziji te njime upotpuniti dnevni outfit.

Dolazak proljeća uvijek poziva na modne rizike i poigravanje sa stilom. Neovisno jeste li minimalist ili volite raskoš i boje, magentu možete nositi u oba slučaja. Odlično će izgledati i kada se radi o jednostavnim krojevima, dok ju za potpuni efekt možete birati u posebnim prilikama poput ‘black tie’ događanja. Magenta je svakako boja za smjele i samouvjerene i hit boja je ovog proljeća. Pogledajte koji su je dizajneri najavili za aktualnu sezonu i u galeriji otkrijte nekoliko komada koji su sve samo ne dosadni.

magenta (11)

Marchesa proljeće 2016.

magenta (10)

Marchesa proljeće 2016.

Foto: ImaxTree

Komentari