3 najnovija trenda u bojanju kose

Svako vrijeme nosi svoje. Promjene su svuda oko nas, dok tehnologija juriša naprijed, brzo mijenja svoj oblik i svrhu, kod trendova u bojanju kose nije baš sve tako munjevito. Trendovi se mijenjaju na bolje, polako i sigurno, brzinom koja odgovara vremenu da se jedna osoba zasiti svoje boje kose te polako prihvati mijenjati ju.

Kada se konačno napravi promjena imamo još uvijek dovoljno vremena uživati u novoj boji kose te biti u korak s modom. Predlažemo trendove koji tehnikama ‘flamboyage’ i ‘ombre’ (za sada) kažu zbogom!

Marant-bks-Z-RS15-3114-1

FRENCHE BROWN –  kao što samo ime govori radi se o smeđim nijansama od tamno smeđe do tamno blond. Ova tehnika pramenovanja se primjenjuje na svim dužinama i tipovima kose, ali ipak najbolje rezultate daje na kratkoj kosi. ‘Frenche brown’ koloracija radi se nanošenjem tople smeđe boje na korijen kako bi se zadržala dubina. Tehnikom zaleđivanja koja se radi dlanovima dobivamo svjetlije vrhove od maksimalno 3 tona. Idealne boje za ‘Frenche brown’ su karamel, boje lješnjaka i venecijanski bakar. Završni efekt predlažemo upotpuniti kupkom za kosu u boji: wenge brown, venecijanski bakar, fusian brown i mocca. Predlažem kupke u personaliziranoj boji ‘Natural Pigma’ od Dessangea koja se može kupiti za upotrebu kod kuće kako bi zadržali sjaj kose i postojanost boje.

Mabille-bks-M-RS15-0041

BRONDE – idealan omjer smeđih i plavih tonova. Ovo je trenutno najpopularniji trend bojanja kose. Još 2007. godine supermodel Gisele Bündchen je nosila ovu boju kose, a danas ju predstavlja novo lice, Eva Green. Najbolji rezultat ovog trenda postiže se balayage tehnikom pramenovanja koja je nastala 70-tih godina prošlog stoljeća u Parizu; riječ “balayage” na francuskom znači ‘mesti’ i opisuje način na koji se nanosi boja. Pionir ove tehnike pramenovanja je legendarni Jacques Dessange koji je svoje prve pramenove napravi o upravo ovom tehnikom bez kape i folije (na zrak). Dessange tehnikom, pramenovi se rade na kist (deblji) ili na češalj (tanji) ravnomjernim potezima od korijena kose do vrha pramena. Pri korijenu se boja nanosi u tankom sloju, a na vrhovima u gustom. Rezultat je debeli (široki) pramen koji izgleda kao da je posvijetlio prirodnim putem na suncu.

LP_BRONDE

SUNLIGHT KISS – ova tehnika se radi kod prirodne boje kose gdje ju činimo svjetlijom. Kod ‘sunlighta’ koristimo se tehnikom pramenovanja na kist ili posebno dizajniranom rukavicom koja daje maksimalno prirodan izgled kose, stavlja se naglasak na svjetlost dužine i vrhova kod koji nijansu uvijek možemo osvježiti širokom paletom kupki u boji (predlažem izvrsne kupke Natural Pigma). Idealan rezultat postižemo kod poluduge i duge kose. Može se raditi na svim bojama kose od crne do blond ali je jako važno zadržati dubinu korijena, da razlika vrhova sa korijenom bude 3 do 4 tona. Ova tehnika pramenovanja vrlo lijepo dolazi do izražaja kod stepenastih linija frizura. Za sve je tipove kose a naš savjet je svakako prije ove tehnike pramenovanja kosu ošišati kako bi pramenovi pratili frizuru!

Mabille-bks-M-RS15-0058

Tekst: Sanja Čabraja iz salona Dessange
Foto: Imaxtree, Dessange

Komentari