Najmanja hrvatska etiketa osvojila nagradu

Najmanja hrvatska etiketa za vino ovo proljeće pobudila je zanimanje ne samo vinara, već i svih onih koji vole i uživaju vino te dobar dizajn i pakiranje. Priznanje za rad i kreativnost došlo je i ovog petka, 21. listopada u Sloveniji.

U okviru međunarodnog festivala kreativnosti Golden Drum u Ljubljani dodijeljene nagrade za projekte tržišnih komunikacija iz zemalja Srednje i Istočne Europe. Bruketa&Žinić OM osvojili su glavnu nagradu Golden Drum u kategoriji dizajna ambalaže masovnih proizvoda i to za rad Etiketa skromnog čovjeka, nastao u suradnji s Brandoctorom za bračkog proizvođača vina Jako vino i njegov brand Vina Brač.

vina-brac

O stanovnicima otoka Brača postoji predrasuda da su škrti, no zapravo ih je škrta bračka zemlja naučila da se ničim ne razbacuju i budu skromni. Zbog toga je etiketa ‘Vina Brač 1903’ vjerojatno najmanja na svijetu. Bračani vjeruju kako velika vina ne trebaju velike etikete pa odatle i slogan ‘Vina Brač 1903’: Škrta zemlja, bogat duh.

Tim iz Brukete&Žinića kontinuirano već godinama dobiva međunarodna priznanja za svoj rad. Upravo za rad s bračkom vinarijom Jako vino, u suradnji s Brandoctorom, nagrađeni su na nekima od vodećih globalnih natjecanja na tom području kao što su Design Week London, D&AD, Art Directors Club New York i European Design Awards, a ugledni časopis Lürzer’s Archive ih je prošle godine svrstao među 200 najboljih dizajnera ambalaže na svijetu. Njihova su rješenja za ambalaže priznata i na natjecanjima Red Dot, Pentawards i Dieline, u najžešćoj globalnoj konkurenciji.

Vina Brač

Međunarodni festival kreativnosti Golden Drum najveći je i najznačajniji događaj komunikacijske industrije koji se održava u Adriatic regiji i već ga 23 godine organizira Slovenska oglaševalska zbornica. Na natjecanje Golden Drum ove se godine prijavilo 1215 projekata tržišnih komunikacija iz 26 zemalja, a ocjenjivalo ih je 22 članova međunarodnog žirija. Etiketa skromnog čovjeka natjecala se u dijelu natjecanja za najbolji projekt.

Komentari