Najluđi milkshakes koje možete zamisliti

doughnutmilkshake1

Milkshakes kakve priprema australska slastičarnica Doughnut Time vjerojatno su u mogućnosti odagnati čak i najteži oblik želje za slatkim pa i više od toga. Ove lude kreacije neobično su popularne u Australiji, a veselim izgledom mogu zasladiti svaki dan i svako godišnje doba zbog čeka su stalno popularne.

doughnutmilkshake5

Radi se o klasičnom milkshakeu, odnosno piću od sladoleda, mlijeka i leda koji je uz to kombiniran s raznim sirupima te ukrašen kreacijom od slatkiša po izboru. Doughnut Time se prvenstveno bavi proizvodnjom doughnuta, još jedne popularne američke izmišljotine, najsličnije našoj krafni, a onda milkshakes ukrašava upravo ovom slasticom uz druge dodatke. Veoma su kreativni kod smišljanja vrsta doughnuta tako da im je ponuda uistinu raznovrsna, a svaki doughnut ima svoj pripadajući milkshake. Među najpopularnijim je napitak s maslacem od kikirikija i čokoladom, ali čest motiv je i brownie, šećerna vuna, banane u čokoladi te brojne druge slastice.

doughnutmilkshake2

Ovaj dekadentni desert možete napraviti kod kuće čak i u zimskim mjesecima – donosimo primjer recepta za topli milkshake s maslacem od kikirikija (može biti i hladni ako vam tako više odgovara, u tom slučaju nakon topljenja čokolade malo pričekajte da se ohladi).

4 kuglice sladoleda od čokolade
pola šalice mlijeka
2-3 žlice maslaca od kikirikija
200g mliječne čokolade
Reese’s Peanut Butter Cups (inače dostupni u zagrebačkom Foodness Shopu)
Šlag, kikiriki, krafna s čokoladom i čokoladne mrvice

U blenderu smiksajte sladoled, mlijeko, maslac od kikirikija i 1-2 Peanut Butter Cups ako ih uspijete pronaći. Otopite mliječnu čokoladu i dio izlijte po unutrašnjim rubovima čaše u kojoj ćete servirati kako bi zagrijali smjesu, ulijte milkshake, ukrasite šlagom, kikirikijem, čokoladnim mrvicama i kockicama čokolade. Za najluđi dojam kao ukras dodajte krafnu s čokoladom kroz koju ćete provući slamčicu. Sastojci se mogu i mijenjati, dodavati, pustite mašti na volju i u kriznim trenucima posegnite za ovom slatkom bombom.

doughnutmilkshake6

@lichipan

doughnutmilkshake3

Foto: @doughnut_time, @lichipan

Komentari