Najljepši parfemi za kosu

Parfeme kao takve navikli smo nositi na točno određenim mjestima, odnosno točkama koje pulsiraju – nisko ispod uha, na zapešću kod pregiba dlana i kod pregiba lakta. No, otkako su se pojavili specijalni parfemi namijenjeni isključivo kosi, naučili smo kako kosa zadržava miris mnogo dulje no koža i osim toga mnogo je veće površine od točaka na koje ga uobičajeno nanosimo, pa parfem koji nosimo može bolje doći do izražaja.

Chanel / Dior

Chanel / Dior

Parfem za kosu više i nije tako neuobičajena pojava, a među prvima su ga u svoje kolekcije uvrstile modne i beauty kuće Chanel i Dior. Chanel danas u ponudi ima nekoliko varijanti parfema za kosu, nastalih prema Chanelovim originalima; slavnoj petici, mirisima Coco Mademoiselle, Chance, Chance Eau Vive i Allure. Dior je svoju svjetski poznatu formulu J’adore također pretočio u bočicu parfema za kosu, a donosi i Miss Dior Hair Mist, zavodljivo elegantan miris koji kosi nudi intenzitet, ali i svježinu, ostavljajući za sobom senzualan mirisni trag.

Byredo / Balmain Hair Couture

Byredo / Balmain Hair Couture

U Balmainove proizvode za kosu ubraja se i Silk Perfume, miris inspiriran ljetnom svježinom, koji kosu obavija svojim mirisnim notama, istovremeno joj dajući zdrav i blistav izgled. Lagana formula sadrži proteine svile te čisto arganovo ulje koje obnavlja kosu i čuva ju od oštećenja, pa se također može koristiti i kao regenerator bez ispiranja. Poznati brend Byredo u svojoj kolekciji ima čak 6 parfema za kosu, među kojima se posebno ističe Gypsy Water. Djeluje na sličnom principu kao i Balmainov parfem, obavijajući kosu velom mirisa koji se suptilno osjeća kroz cijeli dan, intenzivirajući se prirodnim kretanjem kose.

Sachajuan / Narciso Rodriguez

Sachajuan / Narciso Rodriguez

Od drugih brendova koji u ponudi imaju parfeme za kosu svakako treba spomenuti i mirise Narcisa Rodrigueza, indie beauty brenda Sachajuan, Jilla Stuarta i brenda Herbivore Botanicals, koji je miris osmislio u suradnji s Urban Outfittersom. Svaki od njih dolazi u elegantnoj bočici koja će uljepšati svaku kupaonicu, no isto tako mogli biste ih nositi i sa sobom u torbici, za osvježenje kose kada god za to osjetite potrebu.

Jill Stuart / Herbivore Botanicals

Jill Stuart / Herbivore Botanicals

Komentari