Najljepši pjesnički Instagram citati

rmdrk 2

Međunarodni dan poezije je sutra, 21. ožujka i obilježiti ga možete na najljepši mogući način – stihovima. Pisana riječ stoljećima bila je jedan od najčešćih načina komunikacije. Njima su započinjale i završavale fatalne ljubavi, iskazivali su se najdublji osjećaji i misli, razmišljanja i emocije. Danas, zahvaljujući napretku moderne tehnologije, posebice Internetu, rukom pisana pisma i pjesme postala su tek nostalgični podsjetnici na neka prošla, minula i romantičnija vremena.

rmdrk

Svi smo mi pjesnici u duši i negdje u prošlosti skrivamo ispisane stihove koji su nastali u trenucima naših najfinijih emocija: neuzvraćene ljubavi, slavlja novog života ili boemske sjete uz prozor po kojem je kapkala jesenja kiša. Tako će, vjerujemo, društvene mreže sutra biti zatrpane poznatim stihovima instagramskih pjesničkih senzacija Atticusa, Cleo Wade, R. M. Drakea i sličnih… A ovog puta i vi možete podijeliti stih i iskazati svoje najiskrenije emocije stihovima ovih pjesnika. Nostalgija, melankolija, ljubav, simpatija te buđenje nade glavne su teme stihova ovih pjesnika i najbolji su recept za dobro raspoloženje i nježan pogled voljene osobe.

cleo wade 2

atticuspoetry 2

Rukom ispisane riječi posjeduju jednu posebnu draž i težinu koju digitalno doba i doba komunikacije putem društvenih mreža nikako ne mogu zamijeniti. Nemojte zaboraviti tu staru vještinu  i vjerovatno jedan od najljepšh načina komunikacije te barem sutra napišite stih voljenoj osobi, uključite se u projekt Platite kavu stihom Julius Meinl brenda, stihovima ispisanih na razglednicama. One  sakupljene u kafićima potom se šalju onima kojima je topla riječ, napisana od srca, najpotrebnija. Sve to dio je globalnog projekta #PoetryForChange koji pomoću poezije, pisane riječi i emocija nastoji promijeniti svijet i učiniti ga boljim mjestom za život pa makar i na trenutak. Popis odabranih Julius Meinl kafića možete pogledati na ovom linku.

atticuspoetry

cleowade 1

Foto: Instagram

Komentari