Najlaganiji model legendarnih tenisica Nike Air Force 1

nikeairforce4

Air Force 1 tenisice prvotno su se proslavile u košarci, a vrlo brzo i kao legendarni model hip hop kulture. Nakon 34 godine i 2000 varijacija model je zadržao prepoznatljiv oblik te postigao status ikone. Najnoviji model je najlaganija verzija tenisice Air Force 1 koja interpretira viziju ovog Nikeovog klasika.

Imajući na umu zadržavanje prepoznatljivosti Nikeovi dizajneri su prihvatili još jedan izazov te spojili originalan izgled i lagani, prozračni Flyknit materijal. Korištenjem Flyknit tehnologije omogućeno je precizno konstruiranje svakog dijela kako bi se istovremeno omogućila maksimalna udobnost i minimalna težina. Rezultat je model Air Force 1 koji je upola laganiji od onog iz 1982. godine.

Muški model

Muški model

Ženski model

Ženski model

Osim inzistiranja na lakoći i fleksibilnosti, dizajneri su inzistirali i na zadržavanju svih ključnih obilježja koja čine Air Force 1 legendom. Tako je potplat s koncentriranim kružnicama ostao isti kao onaj na prvom modelu, a ‘zarezi’ s bočne strane koji su inače bili izdignuti sada su utisnuti, baš kao i naziv Air. Svi ti naizgled mali detalji pridonijeli su smanjenju težine tenisice. Swoosh logo zadržao se na bočnoj poziciji, a sada je prvi put apliciran u kožnoj verziji. Air Force One tenisice dostupne su na Nike prodajnim mjestima po cijeni od 1399 kn.

nikeairforce1

Komentari