Najfiniji voćni sokovi za vruće dane

@culinaryhill

Sok od manga (@culinaryhill)

Došlo je vrijeme godine kada se sunce počinje sve ozbiljnije pojavljivati, a s time naglo stižu i sve veće vrućine. Poznato je kako je hidratacija organizma iznimno važna u takvim danima, za što je najbolja, naravno, voda. No kada želimo malo začiniti stvari, možda slatkim napitkom zamijeniti čokoladicu koja nas podmuklo gleda sa stola, onda je najbolje posegnuti za prirodnim voćnim sokom. Naranča i limun klasične su opcije, neiscrpne, ali dolaskom tople sezone na izbor imamo sve više i više voća u kojem možemo uživati i u obliku sokova.

Sok od lubenice (@maebellskitchen)

Sok od lubenice (@maebellskitchen)

Neke od zanimljivijih i isprobanih varijanti koje vam danas predlažemo su sokovi od ananasa, manga, lubenice i jagoda, ali neka vas mašta odvede dalje u istraživanje. Ovdje se ne radi o smoothieju već samo kombinaciji voća i vode (u slučaju lubenice voda vam nije niti potrebna), idealno bez dodatnih zaslađivača. Eventualno običnu vodu možete zamijeniti limunadom koja je u spoju s jagodama naprosto savršena, a sve što vam je potrebno je blender ili sokovnik da se voće dobro usitni. Ogulite i očistite voće, smiksajte ga u dovoljnoj količini da dobijete gusti sok i ubacite unutra kockice leda. Utažit će žeđ i ohladiti vas od vrućine, idealno za isprobavanje cijelog ljeta.

Sok od ananasa (@ezpzmealz)

Sok od ananasa (@ezpzmealz)

Zapamtite samo da i prirodnim voćnim sokom u organizam unosite dovoljno šećera pa ako pazite na liniju ne treba pretjerivati. Ali definitivno su bolja ideja od rafiniranog šećera koji nalazimo gotovo u svim slasticama pa su tako dobar trik kojim možete zavarati želju za slatkim, a pritom u organizam unijeti vitamine i minerale iz voća. Mljac!

Sok od jagode (@sallysbakeblog)

Sok od jagode (@sallysbakeblog)

Foto: Instagram

Komentari