Najdraži tulipani

@onlinestylist

@onlinestylist

Iako bi ih danas prije povezali s Nizozemskom, tulipani su kao vrsta prvi puta uzgojeni u Perziji u 10. stoljeću, a u Europu su najvjerojatnije stigli iz Otomanskog carstva šest stoljeća kasnije. No tek su u 17. stoljeću dostigli golemu popularnost kakvu uživaju i danas, a koju u najvećoj mjeri potenciraju društvene mreže, posebice Instagram.

@irinahp

@irinahp

Na tržnice i u cvjećarnice dolaze već u rano proljeće, a prvi sunčani i topli dani koji su već počeli dodatno nas inspiriraju da u prolazu kupimo barem nekoliko komada. Želite li pak posjetiti Nizozemsku u doba najspektakularnijeg cvata, onda rezervirajte svoje putovanje za sredinu travnja kako bi doživjeli eksploziju boja koja se svake godine događa zahvaljujući tulipanima.

@achelbarkman

@achelbarkman

No vjerojatno ćete se zadovoljiti i s punim naramkom ovih lijepih cvjetova koji ste pronašli na tržnici u omiljenoj boji. Ništa ne govori ‘proljeće’ toliko glasno kao vaza ispunjena tulipanima na nekom istakutom mjestu u stanu. Mogu potrajati i do 10 dana ako se pravilno brinete o njima i izgledati svježe te vas tako uveseljavati svaki put kad ih pogledate.

@jacimariesmith

@jacimariesmith

Kod kupovine izaberite zatvorenije cvjetove koji će puni potencijal dostići kod kuće. Koristite visoke vaze, više od polovice duljine cvijeta kako ne bi pretegnuli stabljike i objesili se preko rubova. Pri dolasku iz cvjećarnice odrežite pola centimetra stabljike da bolje upijaju vodu, uklonite višak listova ako ih ima i smjestite tulipane u hladnu vodu. Pazite da uvijek imaju dovoljno vode i da nisu u blizini izvora topline – to bi trebalo osigurati dugovječnost.

@ruby_marylennox, @sophieottewell

@ruby_marylennox, @sophieottewell

Ako pak niste ljubitelji tulipana, kliknite ovdje i pronađite još ideja za mirisno proljeće u domu.

@_pommegranate

@_pommegranate

@irinahp

@irinahp

@irinahp

@irinahp

@hollerkat

@hollerkat

Foto: Instagram

Komentari