Magičan svijet zabavnih parkova u Europi

Tematski parkovi donose zabavu za cijelu obitelj, prigodni su za sve dobne skupine jer će se za svakog željnog malo adrenalina pronaći nešto. Ulaskom u zabavni park sve realno ostavljate iza sebe i krećete u novi svijet u kojem vrijede neka druga pravila. Ono što je zajedničko svim zabavnim parkovima je podjela atrakcija po temama te stvaranje pravih malih magičnih svjetova koji scenografijom svoje goste prenose na mjesta iz mašte.

Disneyland Paris

Bez obzira je li to srednjovjekovni svijet Eftelinga u Nizozemskoj, put u Egipat u Gardalandu ili Pepeljugin dvorac u Disneylandu, s putovanjem u zabavni park ne možete pogriješiti.

Važno je samo odrediti budžet, spajate li obilazak parka s obilaskom većeg grada u blizini ili ćete odsjesti u hotelu uz park te tamo bez strke provesti par dana. Svi nabrojani parkovi nude pakete s popustima u slučaju da ostajete nekoliko dana i odaberete baš njihov hotel, no uz dovoljno istraživanja može se pronaći povoljan smještaj u blizini uz kojeg ćete upiti i atmosferu države u kojoj boravite.

Disneyland Paris
Marne-la-Valle, Francuska

Disneyland Paris

Među svim parkovima definitivno prednjači Disneyland koji je neoborivu reputaciju stekao preko oceana te zatim stigao u Europu u manjem obujmu. Zasigurno je apsolutni broj jedan za sve obitelji s malom djecom koja će tamo susresti sve najdraže likove iz svima poznatih bajki te se provozati na prilagođenim vožnjama. Oni malo stariji možda će biti razočarani adrenalinskom ponudom, no odlazak u Disney svijet se ne propušta, bez obzira na godine.

U blizini je Pariza te se ovo putovanje može kombinirati uz obilazak najromantičnijeg europskog grada. Možda malo riskantnija kombinacija ako ste s djecom, no parovima u posjeti Pariza Disneyland će biti pravo osvježenje.

Cijena cjelodnevne ulaznice: 65 eura, za djecu od 3-11 godina 59 eura, za mlađe od 3 godine besplatno

Gardaland
Castelnuovo di Garda, Italija

Gardaland

Gardaland je već tradicionalno odredište za Hrvate, brojne agencije nude paket aranžmane za odlazak na ovu popularnu talijansku destinaciju. Jednodnevna cijena za boravak u parku kreće se oko 250 kuna, a uključuje kasnonoćni polazak, dolazak u jutarnjim satima i cjelodnevni boravak u parku. To je najjednostavnija opcija za one koji samo žele iskusiti malo zabave, no možda malo stresniji odabir ako imate manje dijete.

Zato se za otprilike 500 kuna nudi dvodnevni odlazak uz fakultativan posjet Padovi ili Veroni te spavanje u nekom od mjesta na jezeru Garda. Ako pak ne želite organizirano putovati, u Gardaland možete ići u vlastitom aranžmanu, pronaći najjeftiniji smještaj putem Interneta te ostati čak i duže vrijeme uživajući u svim vožnjama i malim svjetovima koje ovaj zabavni park nudi.

Cijena cjelodnevne ulaznice: 38, 50 eura, za djecu do 10 godina 32 eura, djeca niža od 1 metra besplatno

Efteling
Kaatsheuvel, Nizozemska

Efteling

Nizozemski Efteling otvoren prije više od 60 godina što ga čini jednim od najstarijih tematskih parkova u svijetu. Odlaskom u Efteling ulazite u srednjovjekovni magičan svijet pun prekrasnih bajki i fascinantne prirode (nalazi u neposrednoj blizini šume). I upravo je ta prisutnost stoljetne šume nešto što pridonosi bajkovitoj atmosferi dok promatrate vile i vilenjake, zmajeve i čarobnjake. Također, Efteling u ponudi ima najveći vodeni show u Europi.

Najbliži nizozemski grad je Breda u kojem možete iskusiti autentičan duh zemlje, vidjeti tradicionalnu arhitekturu i isprobati specijalitete.

Cijena cjelodnevne ulaznice: 32 eura, za mlađe od 4 godine besplatno

Europa-Park
Rust, Baden-Württemberg, Njemačka

Europa-Park

Europa Park je najveći njemački zabavni park, rangiran odmah nakon Disneylanda po broju posjetitelja (čak 4,5 milijuna godišnje). Svi obožavatelji vlakova smrti bit će u raju jer tamo ih ima čak 11, s različitim varijacijama vrtoglave brzine. Kao i svaki zabavni park na ovom popisu i u Europa Parku traje neprekidan program plesnih, glazbenih i drugih festivala koji će oduševiti sve prisutne.

Nalazi se u dolini Rajne te uz jedan dan zabave možete odabrati izlete u prirodi, poput primjerice Schwarzwalda gdje ćete dobiti potreban mir nakon ludnice u parku.

Cijena cjelodnevne ulaznice: 42,50 eura, djeca od 4 do 11 godina 37 eura, djeca ispod 4 godine besplatno

PortAventura
Tarragona, Španjolska

PortAventura

PortAventura se nalazi južno od Barcelone i vrlo je lako dostupan te zbog toga najomiljeniji u Španjolskoj, a i šire. Vremenske prilike gotovo su uvijek odlične, a atmosfera na vrhuncu. PortAventura svoju ponudu dijeli tematski ovisno o različitim kulturama i civilizacijama (Mediterrània, Daleki Zapad, Meksiko, Kina i Polinezija) u kojima se skrivaju različiti restorani, trgovine te vožnje koje oduzimaju dah, poput najbržeg vlaka smrti u Europi. Za manju djecu tu su uvijek mirnije vožnje, kao i one s puno vode koje će pomoći u trenucima vrućeg dana.

Zbog blizine Barcelone (sat vremena vožnje) odličan prijedlog za vikend putovanje je upravo kombinacija PortAventure i tog grada. Odvojite jedan dan za lude vožnje u izmišljenom svijetu, a ostatak provedite u istraživanju fascinantne Gaudijeve arhitekture, uživanju u tapasima i gradskim plažama.

Cijena cjelodnevne ulaznice: 45 eura, djeca od 4 do 10 39 eura, ispod 4 godine besplatno

Tivoli Gardens
Kopenhagen, Danska

Tivoli Gardens

Omiljeni danski zabavni park puno je više od tematskih vožnji, on je cijeli multimedijalni centar u kojem se održavaju odlični koncerti (uskoro će koncert održati Elton John, kao i Lady Gaga). Zato i je top mjesto za posjet kada se nađete u Kopenhagenu te je odabran kao jedan od najboljih europskih zabavnih parkova prema Trip Advisoru.

U svojoj ponudi nudi kombinaciju događanja koja je uključuju samo adrenalinske vožnje i zbog toga je pogodan za cijelu obitelj. Od vožnji za najmlađe, uzbudljive ponude hrane, najstarijeg danskog vlaka smrti pa sve do ludih i uzbudljivih spusteva, uistinu će svatko pronaći nešto za sebe. Tivoli se u Kopenhagenu ne smije zaobići.

Cijena cjelodnevne ulaznice: vožnje se naplaćuju pojedinačno, ulazak u park besplatan

Komentari