Najbolje prirodne maske za kosu

tekst prva

Njegovana i čista kosa pokazatelj je ženske svijesti o vlastitom vizualnom izgledu. Istina je da visoki rep, punđa ili pletenice u određenim prigodama izgledaju senzacionalnije od prirodno raspuštene kose, no sve čvrsto kreirane frizure koje zatežu vlasište na određeni način stanjuju kosu i tako joj štete. Uvijek je ljepše imati zdravu, lepršavu i blistavu kosu nego ju cijeli dan nositi skupljenu i zavezanu. Kako biste se sami pobrinuli o očuvanju i uređenju svoje kose, otkrivamo vam najbolje prirodne maske za čiju vam pripremu ne treba puno vremena, a možete postići mnogo.

tekst3

Maska od kokosovog ulja i jaja

Prije tuširanja smočite kosu običnom vodom te potom nanesite mješavinu kokosovog ulja i jaja. Potrudite se da masku nanesete u ravnomjernim slojevima na području cijele glave (kose). Nakon toga skupite kosu u punđu i pričekajte 30 minuta kako bi se smjesa dobro upila i kvalitetno djelovala. Vitamin E kojeg sadrži kokos te proteini koji se nalaze u jajima učinit će vašu kosu podatnom i mekom. Treba napomenuti kako se u ovom slučaju može izostaviti jaje, no rezultat će biti uvelike veći ako koristite oba sastojka.

tekst

Maska temeljena na maslinovom ulju i limunovom soku

Prednost ove maske su njeni sastojci koji se mogu pronaći u većini kućanstava kao obične namirnice. Dobro pomiješajte tridesetak mililitara maslinovog ulja, nekoliko žličica limunovog soka, jedno jaje i jednu žlicu jabučnog octa. Ovu mješavinu potrebno je staviti na čistu kosu; nakon što ste oprali kosu šamponom, protresite ju i prođite kroz nju ručnikom te nakon toga nanesite masku i ostavite ju da djeluje petnaestak minuta. Zatim ju temeljito isperite. Ovim ćete tretmanom postići obnavljanje i pomlađivanje kose.

tekst ulje

Banana i med kao glavni sastojci maske

Banane, med, maslinovo i kokosovo ulje idealna su kombinacija za sve one koji pate od masne kose i njenog opadanja. Smiksajte jednu zrelu bananu, po jednu žličicu maslinovog i kokosovog ulja te tome dodajte dvije žličice meda. Nakon što ju nanesete, prekrijte kosu plastičnom vrećicom. Preporučljivo je da djeluje oko sat vremena. Zatim ju operite na uobičajen način, koristeći prirodan šampon i regenerator. Svojim vitaminima i mineralima hrani vlasište te štiti kosu od oštećenja.

tekst med

Maska na bazi avokada

Za ovu masku potreban vam je jedan avokado, dvije žličice kokosovog ulja i pet kapljica eteričnog ulja koje možete izabrati prema vlastitom ukusu. Mikserom pomiješajte sve sastojke te ih na kosu nanesite četkom za farbanje. Smjesa treba odstajati pola sata te kosu operite šamponom. Ovim ćete putem postići svilenkastost kose te ćete spriječiti lomljivost i suhoću.

Foto: Wildfox, Shutterstock

Komentari