Najbolje maskare po izboru Simone Antonović

‘A koja je najbolja maskara?’ – jedno je od najčešćih pitanja koje mi postavljaju.

No prije maskare moram spomenuti da je možda ipak najvažnije uviti trepavice dobrim uvijačem. Naime ukoliko imate ravne trepavice, nijedna maskara vam ih neće moći ‘podići’. Uvijene trepavice otvaraju pogled i oko, a trepavice izgledaju dulje. Kako bi trepavice ostale uvijene nakon nanošenja maskare, obavezno nanesite vodootpornu maskaru. Od uvijača preporučam Shu Uemura ili Chanel.

maskarekarosel

 

Moram priznati da negdje u svijetu postoji prava maskara za svaku od nas. Nikada nismo zadovoljne onom maskarom koju imamo i budimo realni, svaki put kupujemo novu u nadi da će biti bolja. Nažalost ne postoje maskare koje će obaviti sav posao od jednom. Svaka maskara svojim formulacijom i oblikom četkice specifično je napravljena za pojedini efekt. Različiti omjeri voska ili umjetnih vlakana koja se nalaze u maskarama pomažu trepavicama na različite načine. I četkica je vrlo bitna kod postizanja željenog efekta! Ako želite razdvojene i definirane trepavice potražite maskare s plastičnim četkicama, ako želite trepavice pune volumena izaberite maskaru s nešto većom četkicom. Zavijene četkice uvit će dodatno vaše trepavice a četkice nepravilnih oblika definirat će pojedine dijelove trepavica.

Iskoristite najbolje od dva svijeta! Kombinirajte maskare da biste postigli više efekata odjednom pa tako nanesite maskaru za volumen pri vrhu trepavica, a maskaru za duljinu na same vrhove!

Vaše oči će biti iznimno istaknute uz crnu maskaru, i crna maskara stoji svima, ali želite li postići nježniji izgled i ujedno definirati trepavice, odlučite se za smeđu maskaru. Naravno tu su i maskare u boji koje možete profurati kada god se ukaže neka genijalna prilika!

Maskaru nanosite u zig-zag kratkim pokretima od ruba trepavica prema vrhovima i dobit ćete predivne trepavice koje nisu slijepljene trepavice pune grudica. Ako vam se dogodi da se naprave grudice na trepavicama, pročešljajte ih posebnim kistom, operite staru četkicu od maskare i koristite ju za pročešljavanje.

Maybelline Great Lash
Ikona među maskarama koja uljepšava trepavice već 30 godina, upakirana u jedinstveno i prepoznatljivo ekscentrično pakiranje. Idealna za istaknute trepavice pune volumena. Četkica omogućuje jednostavno nanošenje bez stvaranja grudica. Uklanjanje brzo i jednostavno.

Maybelline_9b

Diorshow Iconic Extreme Lash Curling
Poznata maskara iz Dior radionice osvaja srca i trepavice žena svojm originalnom gumenom četkicom koja je stvorena za multitasking. Vodootporna formulacija daje volumen, produljuje trepavice i traje iznimno dugo na trepavicama a može se ukloniti najnježnijim sredstvima za čišćenje.

dior

L’Oreal Paris Volume Million Lashes Mascara
Gumena četkica koja je dala novu dimenziju produljenim trepavicama. Produljuje trepavice i pritom ih ne sljepljuje. Obavija svaku trepavicu pojedinačno te ostavlja dojam umjetnih trepavica.

L_Oreal_Paris-Oogmake_up-Volume_Million_Lashes

Clinique High Impact Mascara
Provjerena receptura jednostavno oblikovane četkice idealna je za stvaranje volumena i definicije trepavica. U svega par poteza istakne trepavice i čini ih gustima.

clinique

Lancôme Hypnôse Star Mascara
Revolucionarna četkica koja je promjenila poimanje definicije trepavica. Jedinstven oblik četkice u kombinaciji s izvrsnom forumacijom daje trepavicama efekt podizanja i punoće.

lancome

Max Factor 2000 Calorie
Kultna maskara zasigurno je bila dio svake ženske toaletne torbice. Jednostavna četkica u kombinaciji s kremstom formulacijom idealna je za postizanje prirodno punih trepavica bez grudica.

max4

Max Factor Masterpiece
Još jedna uspješnica iz Max Factora, stvorena za savršenu definiciju trepavica. Gumena četkica produljuje trepavice i omogućava iznimno preciznu aplikaciju.

macfactor1

YSL Baby Doll
Definirajuća maskara iznimno visoke pigmentacije obavija kratke i duge trepavice pomoću gumene četkice koja je napravljena od 2 različite dužine vlakana.

ysl

Chanel Inimitable
Volumen, dužina, separacija i uvijenost. Chanel maskara jednom aplikacijom stvara savršeno pune trepavice dostojne naslovne stranice.

chanelmaskara

Preuzeto s www.simonaantonovic.com

Komentari