Najbolje bočice za bebe: Top 10

Majke koje doje svoju novorođenčad znaju kako se dojenje učestalo kombinira i s bočicom. Dok stručnjaci preporučuju da dijete odraste do minimalno tri tjedna starosti prije uvođenja bočice, majke se znaju pridržavati svog vlastitog rasporeda zbog kojeg i ranije krenu u potragu za najboljom mogućom bočicom za svoju bebu koja bi pomogla u tranziciji.

Novorođenče pije iz bočice

Pronalaženje bočice koja oponaša pokret, protok i prirodan osjećaj najteži dio prelaska na “umjetno” dojenje, a nakon brojnih istraživanja odabir je sužen na ove proizvode od kojih su mnogi dostupni i na hrvatskom tržištu. One bočice koje se ne mogu pronaći u dućanima, dostupne su u webshopovima na navedenim stranicama.

Provjerite našu listu i imate li možda i vi bočicu s ovog popisa.

1. Bočica Mimijumi

Mimijumi je uvjerljivo najprirodnija bočica na tržištu i broj jedan mnogih majki. Jednodijelna je sa širokim otvorom i unikatnim silikonskim dijelom dude koja simulira stvarni proces dojenja. Prirodna boja silikona imitira izgled ženskih prsa, a ujedno je pod određenim kutem kako bi bebi olakšala sisanje.

Bočica Mimijumi

Bočica Mimijumi
www.mimijumi.com (13 $)

2. Bočica Adiri

Bočica Adiri je jedinstvena po ugrađenom ventilacijskom sustavu na dnu koja stvara prirodan protok tekućine i zraka dok beba pije, zbog čega se duda neće pomicati i gužvati što će umanjiti neželjene mjehuriće. Napravljena je od silikona i plastike te se može puniti i s gornje i donje strane, što itekako olakšava čišćenje. Jedina je mana mogućnost curenja tekućine s donje strane bočice.

Bočica Adiri

Bočica Adiri
www.amazon.com (17 $)

3. Bočica First Years Breastflow

Bočica je dizajnirana da bude maksimalno prirodna te zato zahtijeva sisanje i stiskanje da otpusti mlijeko. Dvostruka radnja možda je teža od bočice iz koje treba samo sisati, ali je jako slična stvarnom procesu dojenja.

Bočica First Years Breastflow

Bočica First Years Breastflow
www.amazon.com (7 $)

4. Bočica Yoomi

Izdojeno mlijeko je toplo, ali kao što svi znamo, mlijeko iz frižidera nije. I dok se ono može zagrijati pod mlazom tople vode, nikad se ne može dobiti točna temperatura. Bočica Yoomi dolazi u paketu s grijačem koji se priključuje na poklopac. Prije samog hranjenja treba 60 sekundi zagrijavati bočicu jednostavnim pritiskom gumba, a kad mlijeko iz bočice dođe u dudu ima idealnu temperaturu za gladno djetešce.

Bočica Yoomi

Bočica Yoomi
www.yoomi.com (39 $)

5. Bočica Tommee Tippee

Okruglasta bočica Tommee Tippee dizajnirana je za idealno prianjanje u ruku te pomažu u prijelazu s dojenja na bočicu. Bočice imaju mekane, fleksibilne dude koje su rastezljive poput ljudskih, dok ugrađeni ventil smanjuje unos zraka.

bočica Tommee Tippee

Bočica Tommee Tippee
www.babycentar.hr (59,99 kn)

6. Bočica Medela

Ova bočica ima unikatnu dudu koja je duža i spljoštenija od drugih na tržištu te zbog toga beba treba vuči jače i imitirati prirodno sisanje kako bi izvukla mlijeko iz bočice. Iako se zbog toga duda kompliciranije montira, korisnici kažu kako je konačni rezultat vrijedan ekstra koraka.

Bočica Medela

Bočica Medela
www.babycentar.hr (139,99 kn)

7. Bočica Comotomo

Bočice Comotomo oponašaju prirodan proces dojenja svojim širokim grlom te glatkom površinom koja je ujedno i fleksibilna. Napravljene su od sto posto prirodnog silikona koji se može stiskati te je beba zbog toga može prirodnije primiti.

Bočica Comotomo

Bočica Comotomo
www.amazon.com (18 $)

8. Bočica Philips Avent

Mnogima uvjerljivo najdraža bočica nedavno je redizajnirana za još bolje oponašanje prirodnog dojenja. Široko grlo daje joj prirodan oblik, a meka duda je poput prave. Najbolji dio je sistem protiv kolika – dupli ventil zbog kojeg beba ne siše zrak već zrak ulazi samo u bočicu.

Bočica Avent

Bočica Philips Avent
www.babycentar.hr (69,99 kn)

9. Bočica Dr. Browns

Bočica se sastoji se od patentiranog sustava unutarnjeg prozračivanja, koji ne posjeduje niti jedna druga bočica. Riječ je o sustavu koji ventilira bočicu tako da se njome postiže hranjenje bez ulaska zraka, a na taj način dojenčad može sisati mlijeko brzinom koja mu odgovara. U isto vrijeme zrak iz prstena za dudu (a ne iz silikonske dude) prolazi kroz ventilacijski sustav i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj bočici. Zrak se ne miješa s mlijekom čime se drastično smanjuje oksidacija pa se zadržavaju ključni hranjivi sastojci poput vitamina C, A i E.

Bočica Dr. Browns

Bočica Dr. Browns
www.junior.com.hr (80 kn)

10. Bočica Evenflo

Silikonska duda ove bočice otpušta mjehuriće zraka u bočicu, a ne u želudac dojenčeta. Njegov ventil pomaže da se duda ne savija, a ergonomski oblik vrlo je lagan i prirodan za korištenje. Beba dudu prima u polu-uspravnom položaju koja umanjuje dotok zraka i probleme koje on stvara.

Bočica Evenflo

Bočica Evenflo
www.evenflofeeding.com

Komentari