Najbolja mjesta za proljetno skijanje

Ne brinite – ukoliko još niste, još uvijek imate vremena uživati u spuštanjim snježnim padinama, iako smo već blizu proljeću. Proljetno skijanje posebni je užitak – sunčanije je, toplije, gužve na stazi su manje, smještaj jeftiniji, dani su duži, a ručak i après-ski na osunčanim terasama neopisivi. Preporučujemo ranojutarnje skijanje zbog kvalitete snijega u kombinaciji s drugim sportskim aktivnostima poslijepodne, uz nezaobilazan posjet wellnesu. Pročitajte koja mjesta Journal preporučuje:

 post 3

Zermatt, Švicarska

Ischgl , Austrija
Ischgl, ili ‘Ibiza na snijegu’, nalazi se u Tirolskim Alpama. Poznat je po mnoštvu after-ski partyja, noćnom provodu te legendarnom koncertu za Uskrs sa poznatim zvijezdama koji se održava svake godine. Idealna je destinacija za sve koji vole zabavu. Preporučujemo dizajn hotel Madlein s prekrasnim wellnessom.

St. Anton, Austrija
40 minuta vožnje udaljen od Ischgla, nalazi se St. Anton sa skijaškom sezonom od kraja studenog pa sve do početka svibnja. Poznat je po ‘freeride’ skijanju, jedno je od omiljenih europskih skijališta iskusnih skijaša koji vole duboki snijeg. Ovaj mali, ali sladak gradić ima odlične après-ski partije. U blizini se nalaze Lech i Zürs, najotmjenija skijališta u Austriji.

Heinz Julen Loft designer luxury apartment chalet in Zermatt Switzerland_12 post

Heinz Julen Loft designer luxury apartment chalet, Zermatt, Švicarska

Val Thorens, Francuska
Val Thorens dio je velikog skijališta pod imenom 3 doline. Kao najviše europsko skijalište, omogućuje dugu sezonu, sve do početka svibnja. Nakon fantastičnog skijanja po prirodnom snijegu i dugačkim, širokom stazama okupanim proljetnim suncem, uživajte u après-ski barovima. Za noćne ptice, ovdje je mnogo klubova s živom svirkom.

Zermatt, Švicarska

Zermatt je destinacija za skijanje tijekom cijele godine jer žičare voze sve do 3899m, a nakon svibnja, ljetno skijanje počinje na glečeru. Mjestašce je čarobno i bez automobila, s uskim uličicama i starinskim chaletima. Prijevoz se obavlja električnim automobilima i kočijama što mu daje neodoljiv šarm. Jedno je od najskupljih europskih skijališta tako da Zermatt preporučamo onima dubljeg đepa. Talijanska Cervinia nalazi se s talijanske strane tako da možete odsjesti i tamo, a po danu skijati na švicarskoj strani te uživati u pogledu na Matterhorn.
Mi volimo hotel Firefly i njegov bar 55.

hotel-firefly-14 post

Hotel Firefly

Verbier, Švicarska
Verbier je poznat po odličnoj kasnoj sezoni. Zahvaljujući sunčanoj i impresivnoj lokaciji, zanimljivim stazama i ludom noćnom životu, popularan je kod mlađe i sportske klijentele. Zbog blizine Ženeve, ovdje možete sresti šaroliko europski društvo što ga čini kozmopolitski mjestom. Uz glamur i odličan provod, Verbier pruža i beskonačne mogućnosti za freeride u blizini žičara.

post 4

Hotel Madlein

Livigno, Italija
Sunčani Livigno, uz odlične staze te snijeg do kraja travnja, poznat je i kao tax-free zona te je omiljena destinacija i mnogih Hrvata. U Italiji se uvijek dobro jede i pije, tako da ni Livigno nije izuzetak. Ovo cjenovno pristupačno skijalište nudi i mnoštvo staza za početnike te impresivan i moderan sustav žičara. Atmosfera u mjestu je živa i prijateljska, onako kako i očekujete u Alpama.

Od navedenih prijedloga svatko će naći onaj koji njemu najviše odgovara, no zajdeničko je svima da pružaju neopisiv užitak sunčanog skijanja. Ne zaboravite ponijeti sa sobom odgovarajuću valutu, eure, no hoteli (i ostala mjesta plaćanje) prihvaćaju i kreditne kartice, najčešće MasterCard.

Komentari