Najbolja kava u Novom Sadu je u Loft – Snack & Coffee baru

Iako naziv Loft – Snack & Coffee bar nagovješćuje da na tom  mjestu možete nešto brzinski pojesti i popiti, nikako ne biste očekivali ono što sve taj naziv tj. mjesto skriva.

Na jednoj od najprometnijih lokacija u Novom Sadu u Srbiji, na uglu Stražilovske ulice i Bulevara Cara Lazara, nalazi se Loft – restoran koji posve drugačije prakticira koncept zalogajnice i coffee bara od onoga na što smo navikli.

loft 4

U ugodnoj atmosferi, pomalo rustikalnog i industrijskog unutrašnjeg uređenja, s mnogo pažljivo odabranih i napravljenih detalja, možete pojesti tradicionalna regionalna brza jela kao što su pite, bureci i slično, no isto tako u ponudi imaju zanimljiva i ukusna peciva koja se rade po tradicionalnom grčkom receptu s otoka Krete.

loft 2

Peciva su ručno razvlačena, s maslinovim uljem i sirom. Ponuda jela tu ne staje – svježe salate također su u stalnoj ponudi, kao i razne slastice – od kolača kao što je tiramisu, raznih kroasana do raznih shakeova. Oni koji vole doslovno svoju užinu pojest ‘s nogu’ mogu izabrati iz bogate ponude sendviča, složenih isključivo od zdravih i svježih namirnica.

loft 6

Uz jelo dobro dođu svježe cijeđeni sokovi ili craft pivo, u stalnoj ponudi imaju Kabinet pivo, već nas je prije osvojilo i o kojemu smo pisali te koje se sa svojom karakteristikom prve green field pivovare u regiji odlično uklapa u filozofiju posluživanja hrane i namirnica u Loft baru. Svi obroci mogu se kušati u opuštajućoj atmosferi bara, no isto tako će naručeni obrok ljubazno osoblje zapakirati za van.

loft 5

No, ono po čemu je Loft poznat jest – kava. Osim što uz, na primjer slatki doručak od grčkog peciva ili kolača možete naručiti kavu blend, single origin, speciality coffee i fair trade coffee raznih porijekla – kolumbijsko, brazilsko i sl., iznenadilo nas je da bilo koju od tih vrsta kava možete kušati u varijanti raznih okusa – tako da svoju kavu možete začiniti aromom šljive, cimeta ili gorke čokolade.

loft 10

Reakcije gostiju na izbor, vrstu i okuse kave su uvijek u superlativima, tako da ako i niste gladni i žedno, njihovu kavu jednostavno morate probati. Razne jačine, teksture, okusi i arome mogu parirati s vrhunskom svjetskom ponudom, a sva osjetljiva i istančana nepca sigurno će naći svoj favorit među ponuđenim okusima.

loft 1

U svakom slučaju, nanese li vas put u Novi Sad ili ste se premišljali gdje putovati u Srbiju, a volite da vas gastro otkrića odvedu u raznim, možda iznenadnim pravcima, Loft – Snack & Coffee bar svakako treba biti barem jedan od razloga zašto Novi Sad staviti na svoju gastro kartu putovanja i uskoro ga posjetiti.

loft 8

Ako želite dodatno saznati o ponudi Loft – Snack & Coffee bara posjetite Facebook stranicu.

T.R.

Foto: Facebook

Komentari