Najatraktivnije destinacije Međimurja iz prve ruke

Rijetko se koja kontinentalna turistička destinacija može pohvaliti s porastom broja noćenja godišnje za čak 10%, bogatom biciklističkom infrastrukturom te brojnim investicijama kojima je zajednički cilj postati prepoznatljivo turističko odredište u regiji. Činjenice kako se u Međimurju nalazi prvi Adria Bike Hotel u Hrvatskoj, prvo naftno polje s koncesijom na svijetu, sjedište nekad najmoćnije obitelji Hrvatske – obitelji Zrinski, preko 25 vinara čije vino je među najboljem u Hrvatskoj, prva željeznička pruga u Hrvatskoj samo idu u prilog tome da je Međimurje zaista jedna posebna turistička destinacija.

medjimurje

Za promociju upravo takvih informacija pokrenut je i popularni portal Lovely Međimurje, koji na zanimljiv i interaktivni način svojoj publici približava ono nepoznato, ali i ono što je nadaleko poznato, na ipak ponešto drugačiji način. Preporuke za izlet, savjeti za kuhanje, crtice iz povijesti kao i savjeti za aktivni odmor samo su neke od tema koje ćete na portalu pronaći, a ekipa iz Lovely Medjimurja za vas otkriva i koje su top 3 destinacije za posjetiti prilikom vašeg boravka u Međimurju.

medjimurje3

Sveti Martin na Muri

Govorimo li o savršenoj destinaciji za odmor u prirodi, Sveti Martin na Muri je zasigurno na vrhu ljestvice i to iz nekoliko razloga. Upravo je naselje Žabnik koje se nalazi u Općini Sveti Martin na Muri najsjevernija točka Hrvatske, a da nije samo to, potvrđuje i činjenica o brojnim projektima koji se na području Žabnika realiziraju. Sve je započelo s izgradnjom turističkog mlina na rijeci Muri koji je danas među najvećim atrakcijama Međimurja, a nastavlja se izgradnjom Mlinarske hiže koja govori o životu mlinara na Muri, labirinta ljubavi, kao i brojnim projektima u pripremi poput izgradnje Skelarske hiže koja će svima približiti život jednog međimurskog skelara.

medjimurje5

Kada spominjemo Sveti Martin, šteta bi bila ne spomenuti i prvi Adria Bike Resort u Hrvatskoj – Terme Sveti Martin koje su zaista prava oaza mira usred netaknute prirode. Biciklistička infrastruktura, moderni hotel, novorenovirani termomineralni bazeni, vanjski aquapark i izvrsna gastronomija samo su dio onoga što Terme Sveti Martin nude.

medjimurje4

Čakovec

Čakovec je gospodarsko i ekonomsko središte Međimurske županije, i to već više od nekoliko stoljeća. Najveća atrakcija Čakovca je svakako njegov dvorac – stari grad Zrinskih okružen predivnim perivojem, a nikako ne smijemo ni izostaviti predivnu jezgru grada koja obiluje kućama iz davnina. Gad je proteklih godina postao prava meka turista, ponajprije zbog kvalitetnih sadržaja koje posjetiteljima nudi. Od brojnih manifestacija valja izdvojiti njih dvije – Porcijunkulovo i Dane turizma u gradu Zrinskih. Porcijunkulovo je manifestacija koja svake godine sve više i više turista privuče u grad, a upravo je ta manifestacija svojevrsna pozornica na kojoj kroz 6 dana održavanja, svaki posjetitelj može upoznati i okusiti ono pravo Međimurje. S druge strane, Dani u gradu Zrinskih je manifestacija koja traje cijelog ljeta, a koju karakteriziraju brojni koncerti i izvrsni večernji programi.

medjimurje-porcijunkulovo

Vinska cesta Međimurja

Iako nije destinacija, svaki posjetitelj koji dolazi u Međimurje, na svoju rutu svakako mora staviti i ovu najpopularniju cestu koje Međimurje nudi. S preko 20 ucrtanih vinara, vinska cesta je jedan od najbolje razvijenih turističkih proizvoda Međimurja, i to s potpunim pravom.

medjimurje-vinarije

Ipak, Međimurska su vina poznata kao jedna od najboljih hrvatskih vina, a na vama je da to i sami okusite. Ovdje postoji čak i autohtona sorta – Pušipel (u Sloveniji poznata kao Šipon), a unatoč tradiciji proizvodnje bijelih vina, svi ljubitelji crvenih vina pronaći će nešto za sebe. Ako želite posjetiti vinsku cestu i okusiti najbolje vinare, preporuka je da se zaputite put Štrigove, Svetog Urbana, Jurovčaka i Železne Gore, mjesta na kojima vas očekuje najveća koncentracija vinskih kuća.

medjimurje-zeleznagora

Pratite Lovely Međimurje na društvenim mrežama: Facebook // Instagram i web-stranici Lovelymedjimurje.com.

Komentari