Na Staru godinu u kina stiže odlična hrvatska komedija

U hrvatska kina na Staru godinu, 31. prosinca stiže urnebesna hrvatska komedija ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’ redatelja Ivana-Gorana Viteza koji će gledateljima otkriti ‘pravu istinu’ o Drugom svjetskom ratu, NOB i NDH.

NHLJV post

Radnja slijedi narodnog heroja Ljiljana Vidića koji prati četu partizana predvođenu mladim pjesnikom te se natječe na endehazijskom talent showu ‘Čimbenik X’ – pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat.

NHLJV_13 post

Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac – i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

NHLJV_10 post

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.

NHLJV_1 post

Uz redatelja Ivana-Gorana Viteza, autorski tim čine scenarist i autor songova Zoran Lazić, direktorica fotografije Tamara Cesarec, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, supervizorica maske Slavica Šnur, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Jelenko Hodak, te producent filma Ivan Maloča.

Foto: Mario Vargović

Komentari