MyKi – pametni satovi za sigurnost djece

Myki satovi za djecu

Trenutačno dostupna istraživanja pokazuju da su mladi u Hrvatskoj iznimno aktivni u korištenju interneta, a razina poznavanja rizika i načina zaštite od prisutnih prijetnji vrlo je niska. Naime, 96 % mladih provodi na internetu više od sat vremena dnevno, čak 65 % djece između sedam i devet godina ima otvoren profil na Facebooku, a 50 % školaraca koristi društvene mreže za vrijeme nastave. MyKi je prvi pametni dječji sat u ponudi telekom operatora koji roditeljima omogućuje da uvijek budu uz svoju djecu.

Myki satovi za djecu

Hrvatski Telekom, u sklopu društveno odgovorne inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“ pokrenute s ciljem povećanja sigurnost djece u digitalnom društvu, u ponudu je uveo MyKi, prvi pametni dječji sat na tržištu u ponudi telekom operatora koji roditeljima omogućuje da budu uvijek uz svoju djecu.

Dizajnom posebno prilagođen djeci i idealno je rješenje za roditelje djece od 6 do 10 godina koja još nisu spremna za korištenje svih funkcija pametnih telefona, samostalno surfanje internetom i društvenim mrežama, a ipak trebaju biti u vezi s roditeljima kada su u pokretu. MyKi je savršeno rješenje jer se povezuje na mobilnu mrežu pa su djeca i roditelji povezani u svakom trenutku. Opremljen je jednostavnim funkcijama primanja i slanja poziva na unaprijed definirane brojeve te ima GPS lokator koji u svakom trenutku roditeljima putem smartphone aplikacije pokazuje gdje se dijete nalazi.

Myki satovi za djecu

Ukoliko dijete slučajno zaluta, MyKi sat ima SOS tipku kojom se redom pozivaju brojevi iz imenika i šalje im se obavijest. Mališani mogu birati isključivo one brojeve koje roditelji unaprijed definiraju, a djeca mogu primiti pozive jedino s tih brojeva. Još jedna od prednosti ovog uređaja je ugrađeni senzor na dodir, koji signalizira je li uređaj na djetetovoj ruci ili ga je skinulo.

MyKi sat je prvi u nizu uređaja koji će Hrvatski Telekom uvesti u ponudu u sklopu široke društveno odgovorne inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“. Ovaj je projekt ujedinio akademsku zajednicu, nevladin sektor i državne institucije kako bi povećao razinu sigurnosti djece na internetu, a glavni partneri inicijative su udruge Hrabri telefon i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK). Inicijativa je usmjerena na povećanje razine svijesti i bolje zaštite djece na internetu, s ciljem poboljšanja trenutnog stanja u tom segmentu koje je zabrinjavajuće.

Dostupan je u svim tarifama po cijeni od 1 kn i za postojeće i za nove korisnike Hrvatski Telekom, u sklopu društveno odgovorne inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu“ pokrenute s ciljem povećanja sigurnost djece u digitalnom društvu, u ponudu je uveo MyKi, prvi pametni dječji sat na tržištu u ponudi telekom operatora koji roditeljima omogućuje da budu uvijek uz svoju djecu.

Komentari