Proizvodi koje žene posuđuju iz muške kozmetičke torbice

Postoji li ili ne stvarna razlika između ženske i muške kozmetike, pitanje je oko kojeg su mišljenja još uvijek uvelike podijeljena. Neki će reći kako razlika doista postoji, jer se ženska i muška koža razlikuju pa su i proizvodi namijenjeni jednima ili drugima drugačiji u svom sastavu, a drugi će reći kako su sastojci jednih i drugih proizvoda skoro identični i da je sve stvar dobrog marketinga. No, činjenica je da su ženski proizvodi bitno skuplji od onih muških s istom namjenom, pa ne čudi što je sve više žena spremno zaviriti u mušku kozmetičku torbicu i iz nje iskoristiti ono najbolje.

Jeste li znali da, primjerice, mnoge žene Nivein balzam poslije brijanja koriste kao hidratantnu kremu i, još popularnije, primer prije nanošenja podloge? Većina njih posvjedočit će kako ovaj Shave Balm drži make up na mjestu cijeli dan i spriječava izbijanje sebuma na površinu kože. Zatim je tu Kiehl’s Men Oil Eliminator Face Wash, koji svojim česticama pilingira i dubinski čisti kožu, ostavljajući kožu mekom i svježom i što je najvažnije – također kontrolira lučenje masnoće.

Aesop Shaving Serum, još je jedna slatka mala tajna ljubiteljica fine kozmetike. Za razliku od tradicionalnih proizvoda, ovaj serum stvara glatku površinu za brijanje i uz njega su iritacije prouzrokovane brijanjem bitno manje, a osim toga i odlično miriše. Muška britvica ženama također nije strani proizvod. Jedna studija pokazala je kako 30% žena svakodnevno koristi britvicu s odjela muške kozmetike, što ne čudi s obzirom na činjenicu da je muška britvica, koja se koristi za brijanje lica, bitno pažljivija prema osjetljivoj koži. Za kraj, tu je i omiljeni proizvod svih bradonja – vosak. Može vam poslužiti kao ultimativni beauty trik – i to za definiciju i fiksiranje obrva.

Komentari