Mramor je hit čak i kad se radi o kolačima

Pročišćen i jednostavan skandinavski stil u posljednjih je nekoliko godina na velika vrata vratio mramorni uzorak – na radne površine u kuhinje, stoliće u dnevnim sobama, dekorativne detalje u domu, a to se proširilo na sve ostalo pa tako vidimo maskice za mobitele, naljepnice za laptope i razne druge sitnice s mramornim motivom. Stoga ne čudi da se trend proširio i na kolače.

Ne radi se tu o klasičnom mramornom kolaču kojem se miješaju dvije vrste biskvita za mramorni uzorak već o vanjskom fondant omotaču s ovim prošaranim motivom. Razvio se iz ukrašavanja svadbenih torti ali polako se prenio u torte i kolače za sve prilike. Mramorne torte odaju elegantan dojam koji će obožavati svi s minimalističkim afinitetima, a definitivno odlično izgleda na fotografijama.

Ispod se može skrivati torta kakvu god poželite, kao i više mramornih ‘blokova’. Uglavnom su to slojevi biskvita i kreme po izboru koji se omotavaju mramornim omotačem, a na kraju kao ukras dolaze ili sjajne čestice ili čak i cvijeće koji daju dodatan efektan dojam. Ako ste u potrazi za tortom za neko posebno događanje, s ovim primjerima nećete proći nezamijećeno.

Foto: Instagram

Komentari