Uživamo u stilu ovih ženskih TV likova

vinyl olivia3

Osim modnih pista i glossy magazina, modu na dnevnoj bazi žive i TV serije. Svijet mode i svijet televizije isprepliću se takoreći oduvijek, a baš kao što je televizija vizualni medij za modu, tako i stil odijevanja nekog lika određuje koliko će njegova uloga u seriji biti jasna ili bliska prosječnom gledatelju. 2016. započela je s lansiranjem nekoliko odličnih televizijskih serija, kao i novim sezonama onih postojećih i nama omiljenih, stoga vam donosimo tri ženska glumačka lika koja su našu pažnju okupirala ne samo glumačkim umijećem, već i svojim stilom.

Devon Finestra (serija Vinyl)

vinyl olivia2

Vinyl, serija o američkoj glazbenoj industriji 70-ih koju producentski potpisuju Martin Scorcese i Mick Jagger, na naše male ekrane ove je godine stigla u trenutku kada 70-e općenito doživljavaju veliki revival na modnoj sceni. Njena junakinja Devon Finestra, koju utjelovljuje Olivia Wilde, istinska je modna ikona ovog turbulentnog desetljeća, koje je slavilo dekadenciju i poroke, a jednako ekspresivna bila je i tadašnja moda.

vinly olivia

Kao nekadašnja glumica i model Andyja Warhola u 60-ima, Devon gledateljima prezentira stil koji se u jednoj mjeri nostalgično naslanja na boemski chic iz hipijevskog doba, dok je s druge strane tipičan za 70-te s mnogo dramatičnog jet-seterskog glamura. Halstonove ikonične haljine s dubokim izrezima, šareni kaftani, veliki šeširi, traperice zvonolikih nogavica, baršunasti blejzeri i predimenzionirane naočale dio su Devoninog upečatljivog imidža koji je oda 70-ima.

vinyl-hbo

Jessa Johansson (serija Girls)

jess girls

Otkako se pojavila na malim ekranima 2012. godine, televizijska serija Girls osvojila je kritiku i gledatelje svojim sirovim i realističnim prikazom mladih žena u suvremenom svijetu. Savršena u svojim nesavršenostima, već pet sezona je Jemima Kirk u ulozi Jesse Johansson, svjetske putnice boemskog načina života te buntovne i nepredvidljive osobnosti.

jess girls2

Osim riječima, Jessa svoj stav zauzima i odjećom koju nosi, a stil joj naginje domeni boho-chica. Vintage i second-hand komade znalački nosi, slaže slojevite kombinacije koje na njenoj figuri uvijek odlično funkcioniraju te u cijelom tom ‘kaosu’ slojeva, uzoraka, tekstura i egzotičnog nakita izgleda tako neopterećeno, a tako stylish. Njenu garderobu ipak ne zaobilaze ni trendovi, a trenutno popularne tregerice, off-the-shoulder majice i bomber jakne u petoj sezoni serije interpretira na sebi svojstven i originalan način.

jess girls3

Mickey Dobbs (serija Love)

mickey love

Ove je godine na Netflixu krenula još jedna odlična serija simboličnog naziva Love, s čijom su se fabulom svi poistovjetili, prije ili kasnije u svome životu. Okrenuvši leđa konceptu koji mainstream mediji prezentiraju kao ljubav, neka druga vrsta romantične komedije s elementima drame prati zaljubljivanje Gusa i Mickey, problematičnih likova koji iskorištavaju, manipuliraju i bez filtera i cenzure prikazuju svoje poimanje ljubavnog odnosa iz ženske i muške perspektive.

mickey love3

U modnome smislu, glavna protagonistica Mickey prava je hipsterica. Njena garderoba vrlo je ležerna, ali i cool, a Mickey ćemo vidjeti u svim onim komadima koji su trenutno in. U prvoj sezoni serije, mom jeans traperice visokog struka čine okosnicu njene garderobe, a tu su i traper suknje A-kroja, karirane košulje, Adidas retro natikače, bomber jakne i treger hlače te svi oni komadi koje bi cool djevojka odabrala za svoj ormar.

mickey love2

Foto: HBO/Netflix (screenshot)

Komentari