Stiže nam modni dokumentarac o Vogueu

vogue

Američki Vogue dobio je svoj dokumentarac 2009. godine, kada su filmske kamere pratile nastajanje rujanskog i ujedno najvažnijeg izdanja magazina u godini, a sada će ga dobiti i britanski Vogue! Na BBC-u za točno dva tjedna emitiran će biti dokumentarni serijal ”Absolutely Fashion: Inside British Vogue’, koji će bez sumnje izazvati veliki interes modne publike.

Snimanje i produkcija uspješno su privedeni kraju, a u četvrtak, 8. rujna, na programu BBC Two programa naći će se prve dvije epizode. Za dokumentarac je zaslužan režiser Richard Macer, kojem je Vogue dao potpuni pristup i uvid u rad redakcije. On je 9 mjeseci pratio što se događa u uredima britanskog Voguea, a sve kako bi zabilježio priču o magazinu koji ove godine slavi svoju 100. obljetnicu.

vogue2

U središtu pozornosti nalazi se glavna urednica Alexandra Shulman, koja kontrolira sve aspekte rada na magazinu. Kamere ju prate u stopu i bilježe sve trenutke od rujna 2015. godine. Serijalu se svojim pojavljivanjem također pridružuju i druga zvučna imena Vogue UK-a, Lucinda Chambers, Jaime Perlman, Sarah Harris, Fiona Golfar, Edie Campbell, Mario Testino i legendarna Kate Moss.

Foto: Instagram (@britishvogue)

Komentari