Modernistička oaza sa pogledom na Jarunsko jezero

Trosobni stan na Jarunu u zgradi iz sedamdesetih godina uspješno je preuređen u funkcionalan, moderan stan otvorenog tlocrta u kojem živi mladi bračni par. Prozračan i svjetli stan s pogledom na Jarunsko jezero uredjen je kao prava mala modernistička oaza.

_journal_dekorum_jarun01

Stan ima dvije sobe i balkon koji su spojeni u funkcionalan otvoreni prostor, a velika staklena stijena s pogledom na jarunsko jezero djeluje kao platno na kojem se ocrtava nebo u svim fazama dana. Cijeli prostor opremljen je prepoznatljivim dizajnerskim komadima namještaja što daje na zanimljivosti i atraktivnosti stana. Tako se posebno ističu bijele Tulip stolice arhitekta Eera Saarinena koje okružuju blagovaonski stol s aluminijskim nogama dok iznad njega vise dvije staklene lampe.

_journal_dekorum_jarun03

Kartellova zidna polica za knjige smjestila se iznad zelenog kauča L oblika dok fotelja i stolići iz boConcepta također stilski oponašaju modernističku klasiku. Jedna od glavnih dekoracija ovog stana su svakako knjige. Velik broj njih smiješten je ispod staklene stijene koja otkriva ljubav vlasnika prema arhitekturi i dizajnu.

_journal_dekorum_jarun04

_journal_dekorum_jarun05

_journal_dekorum_jarun07

_journal_dekorum_jarun08

_journal_dekorum_jarun10

_journal_dekorum_jarun11

_journal_dekorum_jarun13

Tekst: Ivana Niskota
Preuzeto s www.dekorum.hr

Komentari