Moderna mama: Ljupka Gojić Mikić

Svi oni koji prate Ljupku Gojić Mikić na društvenoj mreži Instagram ne mogu se zasititi fotografija njezinih curica Jane i Mile kojima vlasnica brenda Jolie Petite i jedan od najpoznatijih hrvatskih modela redovito uveseljava svoje followere.

ljupka gojić mikić

Ljupkin obiteljski život u Japanu svaki dan je prepun zanimljivih dogodovština s njezinim razigranim kćerkama, a kako ga je ona uskladila sa svojim poslovnim planovima i svakodnevnim obvezama, otkrila je za Journal.hr. Razgovarali smo s Ljupkom o tome kako je biti mama!

ljupka gojić mikić

Kako usklađuješ poslovne obveze s najvažnijom ulogom u životu? Kako izgleda tvoj tipičan dan?

Poslovne obveze usklađujem tako da sve što ne stignem realizirati u vezi Jolie Petitea dok sam u Zagrebu ostavim mami i bratu… i onda šefujem preko Skypea! (smijeh) Dani u Hiroshimi i Zagrebu se u potpunosti razlikuju, u Zagrebu imam vremena za sve, a ovdje samo da budem mama.

Najbolji savjet koji si dobila o roditeljstvu i zašto?

Sve savjete koje sam dobila tokom trudnoće i dok su cure bile jako male sam zaboravila… Snalazim se u hodu jer nikad kraja njihovim iznenađenjima!

ljupka gojić mikić

Na što te nitko nije upozorio kad se radi o prvom djetetu, a što bi rado da si znala i prenijela drugim mamama?

Sad kad su dvije znam da nema mjesta panici koja je bila prisutna kad je bila samo Jana. Pričam o strahovima poput obične prehlade, krivog hoda, malih alergija… Sve to djeluje strašno s prvim djetetom, a s drugim si već opušteniji i više uživaš bez sličnih strahova.

Kako si se osjećala kad si saznala da si trudna prvi put? Je li te uhvatio strah da više neće ništa biti isto?

Znala sam da mi se život u potpunosti mijenja. U isto vrijeme sam osjećala neopisivu sreću zbog bebe i strah od prekida karijere… Taj strah me motivirao da se pokrene Jolie Petite i ispalo je više nego dobro. Prva trudnoća je jedan novi početak za svaku ženu i vrlo brzo shvatiš da ništa više neće biti isto. Normalno je da se osjećaji izmjenjuju jer dok ne rodiš ne znaš za taj najljepši osjećaj na svijetu… Najljepši i najteži “posao”.

ljupka gojić mikić

Koliko brineš o zdravoj prehrani svojih curica, a koliko o svojoj?

Trudim se da svi zajedno jedemo zdravo. Mika i ja smo veliki gurmani pa su nam takve i kćerke! Sretna sam što moje cure vole sve boje pa im tako ne smetaju narančasta mrkva ili zeleni špinat u tanjuru.

Kako najviše volite provoditi vrijeme zajedno?

Dosta vremena smo vani po parkovima. Volim kad putujemo svi zajedno, a pogotovo prema Zagrebu… A cure recimo vole kad izvadim prazne kutije i kad od njih zajedno napravimo zanimljive šarene kutije za njihove igračke – najčešće boja za slikanje ima po cijelom stanu!

ljupka gojić mikić

Koje vrijednosti bi im htjela prenijeti kad odrastu i zašto?

Da budu dobri i pošteni ljudi, ali da znaju procijeniti prema kome se isplati biti takav, a od koga trebaju bježati. Da budu sigurne u sebe, da se ne srame ako su u nekim stvarima drugačije od drugih, nego da to znaju okrenuti u svoju korist, da u sebi osjećaju poštovanje prema ostalima i svemu u okolini, mali strah koji će ih zaustaviti kad krenu napraviti neku glupost i da baš nikad ne budu povodljive… Jedan jako težak zadatak je ispred mene kao mame.

Znamo da ćeš surađivati s nama za Journal.hr, možeš li nam otprilike reći koju tematiku smatraš zanimljivom?

Svašta me zanima, svašta volim pročitati. Od putovanja, hrane, što se događa u svijetu i doma, ali jedino o čemu se usudim pisati i gdje mislim da se smijem petljati je moda…

ljupka gojić mikić

Komentari