Moderna mama: Kristina Bradač

moderna mama kristina bradač

Nove gošće rubrike Moderna mama ovog su puta Kristina Bradač i malena Vivien. Vlasnica brenda Mariposa ugostila nas je u svom domu gdje smo porazgovarali o majčinstvu, novim rutinama i pogledima na svijet, dječjoj opremi i kako se život promijenio otkako joj je u život ušla kćerkica. Ušli smo i u dječju sobicu koja je ispunjena ključnim komadima za novorođenče – Stokke kolijevkom i stolicom Tripp Trap, dok je šetnja nemoguća bez mnogim mamama omiljenih kolica Bugaboo Cameleon 3. Svi ovi komadi dolaze iz trgovine Male stvari, a što nam je Kristina otkrila o svojoj novoj ulozi majke, malim ritualima koje već ima s Vivien te proljetnim danima kojima se vesele, čitajte u intervjuu u nastavku.

moderna mama kristina bradac (13)

Kako izgleda jedan tvoj uobičajeni dan s Vivien?

Dani s Vivien su jako kratki, prolete za čas! Radimo uobičajene stvari – presvlačenje, maženje, hranjenje i u zadnje vrijeme se puno smijemo.

moderna mama kristina bradač

moderna mama kristina bradac (28)

U čemu posebno uživaš od kada se Vivien pojavila u tvom životu?

U ljubavi o kojoj sam samo slušala do sada – veća ne postoji. U maženju i nježnosti, spoznaji da sam konačno majka.

moderna mama kristina bradač

moderna mama kristina bradac (15)

Bez čega ne možeš zamisliti svoju svakodnevnu rutinu; koja je ključna oprema za bebe koja ti uvelike olakšava stvari?

Svakako kolica Bugaboo kojima šećemo Zrinjevcem, kad god nam to vrijeme dozvoli i Stokke stolica Tripp Trap, koju Vivien obožava – u njoj se najviše igra i komunicira s nama. Podesiva je te za sada ima nastavak za novorođenčad, a veselimo se što ćemo ju koristiti i kada Vivien počne sjediti i jesti kašice. Stolica se može koristiti do osme godine života, to je prednost svih Stokke proizvoda.

moderna mama kristina bradač

moderna mama kristina bradac (2)

Bez kojih beauty proizvoda ne možete?

Mustela kreme i šampona, vlažnih maramica WaterWipes, aparatića za brušenje noktića, a najviše nam znači kada za kupanje Aqua Scale u kojoj, osim što Vivien kupamo, možemo provjeriti njezinu težinu, ali i temperaturu zraka te vode.

moderna mama kristina bradač

Što te inspiriralo za ime Vivien?

Budući da sam čuvala trudnoću imala sam puno vremena razmišljati o imenu koje bi dala tom malom čudu u meni. Vivien znači život, što samo po sebi za mene ima divno i simbolično značenje. Viv, kako ju zovemo, isto tako podsjeća na i film ‘Zameo ih vjetar’ koji mi je omiljeni i na Vivien Leigh koja mi je predivna žena. Vivienne se i zove preslatka kćerkica Angeline i Brada, tako da sam dobila razne potvrde da je to ime za moju djevojčicu. Jako mi je bilo bitno da je sve oko imena predivno i pozitivno.

moderna mama kristina bradač

Kakva je Vivien beba?

Ma jednostavno predobra i preslatka beba, iako, naravno, svaka mama svoje dijete najviše voli… Vivien spava po noći, a po danu je sve više aktivna, no nikako naporna. Ona je beba koja skoro nikad ne plače i ja znam reći da mi je ponekad žao koliko je dobra. Dugo sam čekala da postanem majka, ali isplatio se svaki dan. Vivien sve više razumije svijet oko sebe i stalno se smije, čak i u snu.

moderna mama kristina bradac (6)

moderna mama kristina bradač

Koliko te promijenila nova uloga majke?

Jako me promijenila, život mi ima potpuno drugo značenje i smisao. Dosta toga sam podredila Vivien i sve se vrti oko nje. Totalno je zavladala mojim vremenom i mojim srcem, a ja nikad nisam bila sretnija. Pokušavam ipak i dalje raditi i živjeti kao prije, polako uspijevam i to uskladiti.

moderna mama kristina bradač

moderna mama kristina bradač

Koje tri stvari za bebe bi preporučila svakoj novoj mami?

Svakako stolicu Tripp Trap brenda Stokke, kolijevku Stokke, kolica Bugaboo Cameleon 3. Kolijevka je nešto najbolje što sam ikad vidjela, ima moderan dizajn koji zapravo oponaša maternicu da bi se beba osjećala ugodno i sigurno. Osim što je sva napravljena od tkanine – beba se ne može ozlijediti, može se i ljuljati baš kao što se beba lagano ljulja u maminom trbuhu. Vivien tako ne traži dodatno uspavljivanje već ju samo malo zaljuljamo i ona ponovno spava u sekundi.

moderna mama kristina bradač

Kako namjeravaš provesti nadolazeće dane i proljeće koje nam stiže?

Veselim se toplom vremenu i šetnjama u prirodi, a jako me veseli i naše prvo ljetovanje. Želim biti s njom i provesti što više vremena u prirodi…

moderna mama kristina bradač

moderna mama kristina bradač

moderna mama kristina bradač

moderna mama kristina bradač

Foto: Sanja Jagatić

Komentari