Moderan stan inspiriran dizajnom broda

_DSC0731-HDR

U širem centru Novog Sada nalazi se jedan od do sada zanimljivijih stanova na koje smo naišli. Arhitekt Nikola Martinović, zajedno sa svojim timom tj. n-martin Arhitektonskim studijem, zaslužan je za osmišljavanje ovog jedinstvenog prostora. Stan je prvenstveno osmišljen kao izuzetno komforan prostor za tročlanu obitelj s mogućim dodatkom za još jednog člana.

_DSC0743-HDR

_DSC0751-HDR

Obzirom da se investitor bavi proizvodnjom luksuznih brodova i jahti za klijente širom svijeta nije ih iznenadio jedan jedini zahtjev – upotreba prirodnih materijala i funkcionalnost kao na brodu, što je automatski zadalo visoke standarde. Investitor je u potpunosti prihvatio ideju i rješenje studija.

_DSC0762-HDR

_DSC0762-HDR

Osnovni cilj je bio povezati četiri cjeline (kuhinju, blagavaonu, dnevnu sobu i radni prostor) u jednu, a da pri tome ostane jasna vizualna podjela. U interijeru su korišteni pretežno metal i drvo, točnije orah koji je izabran zbog njegove karakteristične strukture. Pažljivim slaganjem strukture materijala, npr. godova drveta, dobila se jedna unikatna cjelina.

_DSC0767-HDR

_DSC0778-HDR

Zanimljivost u stanu jest igra slaganja – televizor je skriven u polici povlačenjem kliznih vrata te otvaranjem biblioteke, osvjetljenje je jako slično onome u brodu, iznimno crni rubovi ormara, toliko sjajni da se u njima ogleda prostor i time se čini većim. Namještaj je rađen po mjeri, dok su blagavaonski stol i sjedeće garniture kombinacija danskog i talijanskog dizajna.

_DSC0786-HDR

_DSC0806-HDR

_DSC0815-HDR

_DSC0821-HDR

_DSC0824-HDR

_DSC0827_2

_DSC0831-HDR

_DSC0837-HDR

Naziv: Stan YD
Lokacija: Novi Sad, Srbija
Tip projekta: Rekonstrukcija, interijer
Povrsina: 85m2
Status: Izveden, veljača 2016
Arhitekta: Nikola Martinović
Tim: arhitekti Robert Hitenberger, Jelena Plačkov
Foto: Nikola Martinović

Komentari