Pinterest predviđa modne trendove za 2018.

Tek nekoliko dana dijeli nas od nove godine. Uz popis novogodišnjih odluka, početak 2018. godine donosi i nove modne trendove. Iza sebe smo već ostavili neke od najpopularnijih trendova 2017. godine, a pitanje koje se nameće je koji će nas trendovi iznenaditi u nadolazećoj godini. Pinterest, omiljeno virtualno mjesto za traženje inspiracije i maštanje o savršenom domu i ormaru, još jednom se istaknuo kao savršeno mjesto u potrazi za nadolazećim trendovima.

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Pinterestov tim koji se bavi proučavanjem popularnosti pojedinih trendova i predviđanjima koji će trendovi doživjeti porast popularnosti, zadržati je ili izgubiti, okrenuo se prema prošlosti i analizom interesa njihovih korisnika u 2017. ponudio moguće trendove za godinu u koju smo tek zakoračili. Kriteriji koje su slijediti bili su porast interesa za određenu temu, kritična masa koju predstavlja više od pola milijuna spremanja teme i znatni porast u posljednjih nekoliko mjeseci.

Iako rezultati istraživanja Pinterestovog tima nisu konačan odgovor na pitanje koje ćemo trendove obožavati tijekom 2018. godine, naše online želje između 10 bilijuna različitih modnih ideja i komada istaknule su najpopularnije.

MODNI TRENDOVI ZA 2018. GODINU

Predviđanja Pinteresta nisu donijela velika iznenađenja. Logomanija se nastavlja, a popularnost Gucci T-shirta i remena, Tommy Hilfiger sportske majice i sličnih komada potragu za modelima s istaknutim logom povećala je za 203%. Još jedna basic komad koji se vratio među najistaknutije pretrage na Pinterestu prošle godine su traperice u klasičnoj plavoj nijansi zbog čega je sigurno reći da će Levi’s 501 i slični modeli traperica biti jedna od najpoželjnijih komada u našoj garderobi za 2018.

Uz traper klasik u plavoj boji, trendovi su istaknuli još jedna model hlača koji ćemo obožavati. Nakon culotte i cropped modela od kojih se nismo odvajali čitave 2017. godine, nova godina donosi novi trendi model koji zadržava udobnost širokih nogavica, ali donosi povratak klasičnoj dugoj silueti.

Objavu dijeli Courtney Trop (@alwaysjudging)

Midi i maxi modeli haljina i suknja su trend koji se istaknuo 2017. godine i od kojeg se još uvijek nismo spremni odvojiti. Ipak, novi izgled s dozom suptilnog seksipila donijet će im visoki prorez. Trend komada s efektom plastike u modnom je svijetu prisutan već nekoliko godine. S porasti pretraživanja za 108%, sada je sigurno reći da je 2018. godina godina vinyla.

Niti među najpopularnijim modnim dodacima za 2018. godinu predviđanja Pinteresta nisu donijela velika iznenađenja. Dovoljno je baciti pogled u aktualne kolekcije high street brendova i prve proljetne komade koji uskoro stižu na police. Kultni par Manolo Blahnik cipelama s draguljima još uvijek će biti inspiracija za najpopularnije modele cipela na petu.

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Omiljeni začini koji će istaknuti i najjednostavnije kombinacija u 2018. bit će velike naušnice te statement čarape koje ćemo kombinirati s tenisicama, balerinkama, ali i elegantnim sandalama na petu. Najpoželjniji modni dodatak jeseni i zime, šarmantna beretka, svoju će popularnost zadržati i u 2018. godini.

Foto: Instagram

Komentari